Hlavní obsah

Letní shakespearovské slavnosti hostí Komedii omylů plnou zábavy

Právo, Ramila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na repertoár pražské části Letních shakespearovských slavností se od úterý 28. července vrací Komedie omylů, která loni slavila u diváků i kritiky největší úspěchy. V režii Petera Gábora a v překladu Martina Hilského ji nastudovali a hrají přední herci ostravských divadel. Na programu jsou pouhé tři reprízy této inscenace.

Článek

Raná Shakespearova komedie o dvojici od sebe nerozeznatelných pánů Antifolů a jejich sluhů Dromiů je v provedení ostravských herců jedním velkým komediálním extempore plným vtipných nápadů, takřka akrobatických dynamických pohybových kreací a komediálního jiskření.

Sluhu Dromia ztvárňuje Jiří Sedláček, známý z televizního pořadu Zahrada je hra, který uvádí se svou jezevčicí Pepinou, či ze seriálu Pod pokličkou, v němž neodolatelně dabuje hospodyňku Maruš. Jeho dvojče hraje přední charakterní herec ostravského NDM Vladimír Polák.

Dále se na scéně objeví René Šmotek, Marek Holý, Jan Fišar, Pavlína Fišarová-Kafková, Alena Sasínová-Polarczyk a řada dalších vynikajících hereckých osobností Národního divadla moravskoslezského, Divadla Petra Bezruče či Komorní scény Aréna.

Stejný titul s jinými herci

Od soboty 2. srpna vystřídá ostravskou inscenaci pražské zpracování téhož titulu, které s herci Filipem Rajmontem, Martinem Pechlátem, Jitkou Čvančarovou, Lucií Trmíkovou, Davidem Suchařípou, Zuzanou Vejvodovou nastudoval režisér Ivan Rajmont v odlišném, ale stejně pozoruhodném pojetí.

Divákům se tak nabízí atraktivní možnost srovnání dvou verzí téže Shakespearovy komedie. Kdo od letní produkce očekává smích a dobrou zábavu, neměl by váhat. Vstupenky na obě inscenace jsou dosud v prodeji. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám