Hlavní obsah

Brichtův bubeník odmítá hrát kontroverzní skladbu Deratizer

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukáš Pavlík, bubeník skupiny ABBand odmítá hrát naživo kontroverzní skladbu Deratizer. Nechce prý být po zbytek své hudební kariéry osočován z rasismu. Na diskusním fóru kapely to oznámil frontman a zpěvák Aleš Brichta.

Článek

"Oznámil, že odmítá napříště hrát na pódiu naživo skladbu Deratizer, protože má narozdíl ode mě celou svoji hudební kariéru ještě před sebou a nenechá se osočovat z rasismu," napsal Brichta s tím, že Pavlíkovo rozhodnutí pro něj představuje zklamání.

"Politici dělaj z každýho vola / na ulici kradou cikáni kola / už by to vyřešit měl / nějakej deratizer," stojí v refrénu písně Deratizer, která dala jméno i celému albu. Někteří hudební publicisté se proti textu, který začala zkoumat i policie, postavili. [celá zpráva]

Brichta jakékoliv obviňování z rasismu odmítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Aleš Brichta je Deratizer

Nové album Aleše Brichty a ABBandu Deratizer vyjde v sobotu 27.6. a bude v prodeji v trafikách či v internetovém eshopu. Na Brichtových stránkách jsou...

Výběr článků

Načítám