Hlavní obsah

Music festival v Trutnově nabízí zraněným z Pohody relaxační pobyt

Právo, Kateřina Farná

Projevujeme hlubokou lítost a sounáležitost s rodiči a přáteli zemřelého, raněnými a pořadateli.“ Píší v prohlášení k neštěstí na slovenském festivalu Pohoda organizátoři trutnovského Open Air Music Festivalu, který se koná od 20. do 23. srpna.

Foto: Kateřina Farná, Právo

Trutnovský festival nabízí zraněným z Pohody vstup zdarma a relaxační pobyt.

Článek

„Všem těžce zraněným nabízíme, pokud jim to jejich zdravotní stav dovolí, na konec srpna několikadenní ubytování pro relaxaci duše i těla v klidném podhorském penziónu na hranici Krkonošského národního parku. Pokud by se chtěli zúčastnit našeho festivalu, který bude v té době probíhat, budou mít vstup zdarma,“ uvádí organizátoři Martin Věchet, Eva Navrátilová a Vladimír Jůzl, kteří byli v osudný den na festivalu Pohoda.

Předměty létaly vzduchem

Tragickou sobotu popsali následovně: „Nebe hrozivě potemnělo, nedaleké kopce přikryla temná oblaka a zvedl se vítr, který předznamenával vlastní sílu a stal se předzvěstí blížící se zkázy. Začalo poletovat vše lehké, co nebylo pevně přiděláno a ukotveno. Předměty létaly vzduchem. Pak přišel déšť, který dal do pohybu festivalový národ.“

Soucítí s Michalem Kaščákem, hlavním organizátorem Pohody. Zmiňují, že si dokážou představit, co prožívá, neboť mají podobnou zkušenost: „To, co se odehrává nyní v jeho duši, mu vůbec nezávidíme. Poznali jsme to z vlastní zkušenosti. I na našem festivalu před dvanácti lety zemřel člověk. Byla to první taková událost na česko-slovenském festivalu. Jen okolnosti byly jiné. Zemřelý muž již do Trutnova přijel s podlomeným zdravím. I my jsme tehdy bojovali s myšlenkou, zda-li v pořádání festivalu pokračovat."

Reklama

Související témata:

Související články

Festival Slunce zářil i navzdory dešti

Jubilejní 10. ročník hudebního Černohorského festivalu Slunce ve Strážnici dostál během dvou koncertních večerů svému dobrému jménu.

Výběr článků

Načítám