Hlavní obsah

Snímek Muži v říji láká na českého premiéra i Csákovou

Právo, Zbyněk Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Slovanském domě představil v pondělí režisér Robert Sedláček svůj nový film Muži v říji. Jde o hvězdně obsazenou a vkusně natočenou komedii z prostředí mistrovství Evropy ve vábení jelenů. Jedna z hlavních postav je premiér, který přijíždí do malé moravské vesnice Mouřínov tuto soutěž zhlédnout.

Článek

„Ten politik je ze strany křesťanské, která není napravo, nalevo, ale vždy u moci. To se mi do filmu hodilo,“ říká Sedláček, který má na kontě mimo jiné dokument o Miloši Zemanovi. „Byl to výjimečný herecký úkol, zahrát si vysoce postaveného politika,“ říká jeho představitel Igor Bareš. „Snažil jsem se ho pojmout obecně jako mocného člověka. Žádného Topolánka nebo Paroubka v něm nehledejte. Chtěl jsem ukázat, jak se mocní lidé chovají na veřejnosti, když vědí, že jsou viděni, a pak když si myslí, že viděni nejsou.“

Kromě Bareše se ve filmu objevila i spousta dalších hereckých osobností, počínaje Jaromírem Hanzlíkem, který hraje místního podnikatele. „Víc než scénář mě zajímalo, jak se pracuje s režisérem, který o sobě tvrdí, že ho divák nezajímá,“ říká.

„Ukázalo se, že se s ním spolupracuje dobře. Jen ten film je možná trochu dlouhý,“ dodává Hanzlík. Snímek má bez šesti minut dvě hodiny. „Dlouhé je to asi o tetky z Kyjova, které ve filmu zpívají,“ vysvětluje Pavel Zedníček (hraje starostu). My jsme je slyšeli někde na hotelu a přesvědčili jsme režiséra, aby je použil.“ „Tetkami to nebude,“ směje se Hanzlík.

Vrcholem doprovodného programu mistrovství má být vystoupení zpěvačky Ilony Csákové. Jenže ta nedorazí a místo ní musí zaskočit transvestita. Roli zpívajícího muže v ženských šatech si zahrála sama zpěvačka.

„Řekla mi, že když už z ní dělám vola, abych to dělal aspoň důstojně. Doufám, že mi nedá facku, až film uvidí,“ obává se možná oprávněně Sedláček. Do kin Muži v říji vstoupí 20. srpna. Můžete je ale vidět i na filmových festivalech v Uherském Hradišti, Písku a v Novém Městě nad Metují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám