Hlavní obsah

Festival Slunce zářil i navzdory dešti

Právo, Zdeněk Smíšek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní 10. ročník hudebního Černohorského festivalu Slunce ve Strážnici dostál během dvou koncertních večerů svému dobrému jménu.

Foto: Zdeněk Smíšek, Právo

Hvězdou festivalu byl Ray Wilson, britský zpěvák žijící nyní v Polsku.

Článek

V pátek i v sobotu se bavili dobře diváci i muzikanti, kteří tu tradičně rádi zůstávají, aby si poslechli své kolegy na scéně i za ní.

Pátek byl věnován klasikům folkových a trampských písniček. Miky Ryvola rozezpíval zaplněný amfiteátr uprostřed vzrostlých stromů v zámeckém parku spolu se skupinou Nezmaři. Fanoušky opět nezklamal Žalman a finále už tradičně obstaral Kamelot.

Osvěžující vystoupení Tomáše Kluse

K vrcholům folkového večera patřilo i vystoupení bratří Ebenů. Velmi sympatické a osvěžující bylo mezi matadory vystoupení mladého Tomáše Kluse, jenž si potvrdil, že už i na festivalech má své fanynky, které roztancované neváhaly lokty bojovat o místo co nejblíže pódia.

Navzdory dešti, který v sobotu nahradil vedro z páteční noci, byl skvostný i rockový blok. Vladimír Mišík zpíval jako zamlada a radost z muziky potvrdila i skupina Progres.

Zábavu si ze svého vystoupení udělal i Vlasta Redl, od kterého ale někteří posluchači očekávali více známých písniček v klasickém podání. Klávesy naprogramované jako bicí si s ním ne každý spojuje.

Příští rok znovu s velkými jmény?

Ovšem dvouhodinový set skotského zpěváka Raye Wilsona (ex-Genesis) s jeho kompletní kapelou Stiltskin potvrdil dobrou pověst, která ho předcházela.

„Věřím, že i příští rok se nám podaří dostat do Strážnice další velká jména. Ekonomická krize už prý bude zažehnána a generální sponzor nám přislíbil další spolupráci,“ řekl Právu už během letošního festivalu jeho ředitel Pavel Kopřiva.

Jako muzikant a člen uskupení Folk Team, které si zde také zahrálo, si už nyní pro 11. ročník užívá postu dramaturga a sám se těší, že i za rok na Černohorském festivalu Slunce zahrají jemu blízcí interpreti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám