Hlavní obsah

První celovečerní film o Jacksonovi by mohl být hotov do konce roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Sony Pictures připravuje celovečerní film o zesnulém králi popu Michaelu Jacksonovi, uvedl server Variety. Kvůli tomu chce zakoupit i mnoho hodin záběrů, na kterých Jackson před smrtí nacvičuje své koncerty, a je ochotna zaplatit až 50 miliónů dolarů.

Foto: Files, Reuters

Michael Jackson

Článek

Videa ze zkoušek pořídila firma AEG Entertainment, která připravovala sérii Jacksonových koncertů v Londýně a po jeho smrti přišla o astronomické částky. Díky filmu by tak mohla na Jacksonovi vydělat alespoň nějaké peníze.

Ve snímku by se patrně objevily i videoklipy, např. alternativní verze Thrilleru, která měla vyplňovat přestávky během plánovaných Jacksonových koncertů. Původně se prý měla promítat ve 3D, ale jestli i film bude 3D, se zatím neví.

Podle listu Variety se očekává, že režisérem filmu bude Kenny Ortega (High School Musical), který natáčel Jacksonovy zkoušky a už je začal i zpracovávat pro film, aby mohl být hotov koncem roku. O zmíněné záběry měla zájem i konkurence (Fox, Universal, Paramount), ale Sony Pictures má jednoznačnou přednost přede všemi, protože jejich sesterská společnost Sony Music Entertainment má práva na Jacksonovu hudbu.

Megakoncert na počest Jacksona dodrží původní program 

AEG Entertainment také nabízí práva na koncert na počest Jacksona pro televizi a DVD. Má se konat v Londýně 29. srpna a zúčastnit by se měl Justin Timberlake, Janet Jacksonová a další. Sestava písní má být přesně stejná jako na plánovaných koncertech, kterých se král popu nedožil.

Smrt Michaela Jacksona není ani po několika týdnech uspokojivě vysvětlena. Policie ji vyšetřuje jako zabití, přičemž se zaměřuje na jeho lékaře, kardiologa Conrada Murraye (51). Podle něj důkazy ukazují na "jisté anestetikum jako rozhodující příčinu úmrtí“. V Jacksonově losangeleské pronajaté vile, kde žil těsně před smrtí, detektivové našli tento lék, stojan na infúze a kyslíkový stan. Murray byl u Jacksona v posledních chvílích jeho života.

Edward Chernoff, Murrayův advokát, už koncem června odmítl informace, že lékař Jacksonovi předepsal či podal Diprivan, lék proti bolesti s podobným účinkem jako morfium. Jacksonova sestra La Toya tvrdí, že bratra zavraždila "banda chamtivých přisluhovačů“. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám