Hlavní obsah

Některá divadla hrají přes prázdniny, produkce jsou i pod širým nebem

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzdor letošnímu deštivému létu pokračuje úspěšně řada divadelních produkcí pod širým nebem. Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou na Pražském hradě vystřídá v pátek 17. července pražská premiéra Antonia a Kleopatry.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Oldřich Kaiser si na Letní scéně Divadla Ungelt zahraje se dcerou Karolínou.

Článek

V podhradí - v Lichtenštejnském paláci - se hraje Bouře s Janem Třískou a Martinem Hubou, obojí v rámci Letních shakespearovských slavností.

Na Novém světě uvádí své inscenace Letní scéna Divadla Ungelt, do konce července je na repertoáru komedie Jefrreymu je šoufl s Oldřichem Kaiserem v titulní roli. V plném proudu je i Léto hereckých osobností, jehož produkce se od pondělí rozšířila o Letní scénu Vyšehrad. Tento týden vyšehradskou open air opanoval Moliérův Zdravý nemocný s Karlem Rodenem a od pátku se bude hrát komedie Vše o mužích.

Havlová hraje ve Chvíli pravdy

Ve Švandově divadle se diváckému zájmu těšila Dámská šatna Arnošta Goldflama, v níž herecky excelovala Gabriela Vránová a Jana Krausová. Do Švandova divadla se Léto hereckých osobností vrátí až v druhé půli srpna, kdy na programu bude Otevřené manželství s Karlem Rodenem a Janou Krausovou a Chvíle pravdy s Dagmar Havlovou a Petrem Kostkou.

V Divadle Palace na Václavském náměstí uvádí Léto hereckých osobností komedii Půldruhé hodiny zpoždění s vynikajícím Milanem Lasicou a Danielou Kolářovou. Romantickým pocitům můžete podlehnout v Divadle v Celetné, kam se od pondělí příštího týdne vrací osvědčený divácký evergreen Rozmarné léto v podání herců Divadelního spolku Kašpar.

S letními produkcemi počítá i letos Divadlo Bez zábradlí. Od 6. srpna uvádí v sérii třinácti večerů reprízy svých úspěšných inscenací i koncerty. Letní hraní zahájí Druhá tráva Roberta Křesťana společně s legendou americké country Charliem McCoyem.

Kromě metropole se hraje i v Brně, kam se po dvou reprízách Komedie omylů přesunou Veselé paničky windsorské.

Na otáčivém hledišti v Českém Krumlově můžete tento týden vidět taneční ztvárnění Orffovy kantáty Carmina burana a od příštího týdne Rusalku, divadlo se hraje na hradech (například na Kašperku uvede Divadelní spolek Kašpar opět začátkem srpna Hamleta) i na náměstích řady měst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám