Hlavní obsah

Stovky lidí přišly na Jacksonův koncert, přestože je týdny mrtvý

Novinky, Stanislav Dvořák

Před londýnskou O2 Arénou, kde se měl v pondělí konat koncert Michaela Jacksona, se podle BBC shromáždily stovky fanoušků, přestože jejich idol již v červnu zemřel. Skalní fandové tam svolali prostřednictvím internetových stránek Facebook svéráznou popovou "mši" se svíčkami a květinami.

Foto: Wally Skalij, Reuters

Poslední rozloučení s Jacksonem viděly milióny lidí, ale skalním fanouškům to pořád nestačí.

Článek

K O2 Aréně přišlo asi 600 lidí. Někteří psali vzkazy na zeď, někteří zpívali Jacksonovy hity a jiní jen seděli a tiše meditovali. "Byla to veselá oslava," uvedl reportér BBC Michael Osborn. Fanoušci drželi i minutu ticha ve chvíli, kdy se měly původně otevřít brány koncertní O2 Arény.

"Přišla jsem oslavit jeho život a chci se cítit trochu blíž," sdělila sedmadvacetiletá fanynka Alison Pymanová. "Vzpomínali jsem tu se všemi, když přijede víc lidí, bude to skoro jako party."

Jeden z fanoušků prý měl lístky na pět koncertů za sebou a zůstane tedy v Londýně týden, jako by se skutečně konaly. "Sice tady truchlíme, ale hlavní je oslavit Michaela," dodal.

O2 Aréna v obležení

O2 Aréna je obklopena květinami a vzkazy od fanoušků. Další jacksonovská svatyně vznikla v budově Lyric Theatre, kde původně vznikla show Thriller Live podle Thrilleru, nejslavnější popové desky všech dob.

7. července se konalo monstrózní rozloučení s králem popu v Los Angeles. Trvalo několik hodin a vystoupila na něm řada popových a soulových hvězd. V přímém přenosu pohřeb sledovaly milióny lidí. Jackson zemřel 25. června ve věku 50 let a příčina smrti ještě stále není uspokojivě vyšetřena, velmi pravděpodobně v ní hrálo roli velké množství léků, které zpěvák konzumoval.

Reklama

Související témata:

Související články

ON-LINE: Pohřeb Michaela Jacksona

Po páté hodině odpoledne středoevropského času začal v Los Angeles pohřeb popové legendy Michaela Jacksona. Nejprve se s ním rozloučila rodina, v sedm hodin...

Výběr článků

Načítám