Hlavní obsah

Mandelovi k narozeninám zazpívá Sarkozyová i Stevie Wonder

Novinky, Stanislav Dvořák

Na megakoncertě k narozeninám bývalého jihoafrického prezidenta Nelsona Mandely v New Yorku zazpívá špička americké populární hudby i manželka francouzského prezidenta Carla Sarkozyová.

Foto: Reuters

Carla Bruniová-Sarkozyová

Článek

Nelson Mandela oslaví jednadevadesáté narozeniny. Účast na koncertě, který se koná 18. července v New Yorku, přislíbili americké hvězdy jako Stevie Wonder, Aretha Franklinová, Alicia Keysová, Wyclef Jean, Queen Latifah, Gloria Gaynorová či will.i.am z Black Eyed Peas a také jedna evropská zpěvačka - Carla Bruniová-Sarkozyová.

Účinkující vytvoří pro show nečekané páry, např. královna soulu Aretha Franklinová má vystupovat s Joshem Grobanem, will.i.am se zase spojí s Jessem McCartneym.

Celá show, která dostala název Mandela Day: a 46664 Celebration, má zakončit týden akcí, které uctily slavného bojovníka za lidská práva a bývalého prezidenta. Mandela se v roce 1948 aktivně zapojil do boje proti aparteidu v JAR. Za svou činnost byl odsouzen a 27 let strávil ve vězení. Po pádu rasistického režimu byl v letech 1994-1999 prezidentem Jihoafrické republiky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám