Hlavní obsah

Herec Alec Baldwin chce do politiky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arnold Schwarzenegger má dalšího kolegu v politickém ringu. Jednapadesátiletý americký herec Alec Baldwin (Na ostří nože, Hon na ponorku) chce rovněž uspět v politice. Přímou konkurenci pro Schwarzeneggera nepředstavuje, protože nehodlá opustit rodný New York, uvedla BBC.

Foto: ČTK

Alec Baldwin

Článek

Alec Baldwin se hlásí k Demokratům. Na svém blogu uvedl, že služba voličům je pro něj posvátný úkol a o své kandidatuře uvažuje seriózně. Neuvedl však, o jaký konkrétní úřad chce usilovat. Odmítl jen spekulace, že bude soupeřit se senátorem Joe Leibermanem z Connecticutu.

V interview pro časopis Playboy se svěřil, že rodný New York by nikdy neopustil a zmínil se, že z tamní scény odešly dvě největší politické postavy - Hillary Clintonová a Eliot Spitzer. Další volby do Kongresu čekají Američany až v roce 2012.

Alec Baldwin patří v Hollywoodu k často obsazovaným hercům, nicméně většina jeho filmů nemá u kritiky právě "áčkovou" pověst. K těm slavným patří thriller Na ostří nože, Hon na ponorku nebo Beetlejuice. V poslední době hrál třeba v oceňované komedii Smolař (nominace na Oscara) a v romantické komedii Kamarádova holka, která byla naopak nominována na anticenu Zlatá malina. Podobně dopadla i Holka z předměstí. Z průměrnosti se nevymanil ani krimi thriller Zákony Brooklynu.

Reagan, Schwarzenegger, Penn a další

Přechod herců do politiky má v USA dlouhou tradici. Nejznámějším americkým hercem - politikem byl v minulosti prezident Ronald Reagan, který hrál hlavně ve 40. a 50. letech minulého století. V současnosti je např. Arnold Schwarzenegger guvernérem státu Kalifornie.

Herec Kal Penn zase nedávno odešel z úspěšného televizního seriálu Dr. House a začal pracovat pro prezidenta Baracka Obamu v oblasti vztahů s veřejností. Stejně jako Baldwin si tímto krokem nemohl finančně polepšit. Jednatřicetiletý herec sdělil novinářům, že se cítí být povolán ke službě veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám