Hlavní obsah

Na Rock for people zazářily skupiny The Kooks a Ska-P

Novinky, Lucie Poštolková
Hradec Králové

Na Rock for people v neděli zářily zahraniční i české hvězdy. Jedním z nejlepších vystoupení předvedla britská indierocková skupina The Kooks. Blýskli se také španělští rebelové Ska-P, kteří kombinovali hudební a divadelní show. V neděli dorazilo více jak 25 000 fanoušků a fanynek rocku. Organizátoři proto rozšiřovali stanové městečko i parkoviště.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britská kapela The Kooks na Rock for People

Článek

V neděli večer zářily zahraniční hvězdy jako The Kooks, Therapy?, Ska-P a Gocoo. Therapy? příjemně překvapili i organizátory. Britská indierocková skupina The Kooks vystupovala v České republice poprvé a předvedla jedno z nejlepších hudebních vystoupení festivalu. Španělští rebelové Ska-P spojili hudební a divadelní show, kde nechyběl policista, zlý Strýček Sam a skot s šaškovskou čepicí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britská kapela The Kooks na Rock for People

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Britská kapela The Kooks na Rock for People

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Španělská kapela Ska-P na Rock for People

Ani česká scéna nezůstala pozadu. Jako první přilákalo davy fanoušků Sto zvířat, kteří probudili sluncem unavené fanoušky. Následovala Aneta Langerová, se kterou zpívali skoro všichni. Slovenští Horkýže slíže nezklamali a dostávali publikum do správného varu. V rytmu písní Divokého Billa tancovali i zahraniční návštěvníci festivalu, přestože nerozuměli ani slovo. Hřebíčkem večerního programu byli Tata Bojs.

V neděli bohužel nedorazila skupina 100°C, protože zpěvák a kytarista Jakub Johánek utrpěl komplikovanou zlomeninu nohy. Kapelu nikdo nenahrazoval, organizátoři posunuli program.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Česká kapela Tatabojs na Rock for People

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Česká kapela Tatabojs na Rock for People

V pondělí zahrají skupiny Clou, Sunshine, Bloc Party, Underworld, GB Transglobal a očekávaní Placebo. 

Na pondělí jsou také připravené autogramiády: 15.15 Jarmila Šuláková, 17.30 Gaia Mesiah, 19.00 Clou, 20.00 The Bouncing Souls, 20.45 Sunshine a ve 21.30 Gipsy.cz.

Pro návštěvníky festivalu vychází každý den Festivalové noviny, které informují o novinkách a provádí mezi návštěvníky ankety. Například o tom, co hudební fanoušky mile překvapilo. Nejčastěji odpovídají, že se jim líbí široký výběr kapel.

Rorzhovor s Anetou Langerovou o festivalu Rock for people

Aneta Langerovou v současné době připravuje novou desku, která vyjde na podzim, a na festival Rock for people si jen odskočila.

Jak se vám hrálo na festivalu?

Bylo trochu teplo, ale lidi byli báječní a jsem ráda, že přišli.

Jaký máte vztah k festivalu Rock for people?

Ráda se sem vracím, je to jeden z mých nejoblíbenějších festivalů, protože jsem tady začínala svojí festivalovou dráhu. RFP mě tenkrát velmi mile přijal. Vystupovala jsem s Divokým Billem, který mě vzal mezi sebe. A bylo to úplně jiné pojetí muziky a jsem jim do dneška děsně vděčná. 

Zůstanete na festivalu na další kapely?

Bohužel nezůstanu, mám za sebou lehký maratón a budu ráda, když pojedu domů. Ale chystám se na Malou skálu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aneta Langerová na Rock for people

Kdybyste měla sílu a čas, jaké interprety byste si nenechala ujít?

Nejradši bych viděla úplně všechno, protože bych o tom chtěla mít přehled. Není jediná svatá kapela, chtěla bych vidět všechno.

Máte hudební tipy pro návštěvníky festivalu?

Doporučuji Tata Bojs.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám