Hlavní obsah

Kasabian jsou klonem slavných psychedeliků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U britské skupiny Kasabian nikdy nevíte, jakou starou desku zase vyrabují. Co najdou, to dají dohromady s elektronikou a zkouřenými sbory a vychází z toho něco jako opilá kopie Oasis s Lennonem, který právě objevil existenci syntezátoru. A světe div se, docela se to dá poslouchat.

Článek

Psychedelické varhany, úpící sbory, elektronika, kosmické zvuky, tu flétna, tu bubínek. Od prvního taktu je zjevné, že zde máme co do činění s další indie rockovou vykrádačkou 60. let, ale možná je to ještě složitější. Kasabian dnes už nevykrádají 60. léta, oni vykrádají skupiny z 90. let, které předtím vykrádaly skupiny z 60. let.

A možná se vám zalíbí, zvlášť pokud patříte ke generaci třicátníků, kteří před deseti lety vegetovali v rockových klubech a ujížděli si na Primal Scream a Kula Shaker. Kromě úvodního psycho hitu Underdog však Kasabian nemají na desce mnoho silných zapamatovatelných písní, zdá se, že jim šlo spíše o to "dělat zvuky", hrát si se syntezátory a neučesaně rozházenými kytarami.

K pořádné melodii se vracejí až v závěrečné baladě Happiness, což je celkem milý koktejlek z Lennona a Cockera. Nic zvláštního, ale hymnické outro alespoň příjemně naladí pro letní lelkování. Tak se nechte unášet a ubalte další brčko.

Kasabian: Das West Ryder Pauper Lunatic Asylum Sony Music 2009  

Reklama

Výběr článků

Načítám