Hlavní obsah

Číňané předělávají Coeny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové servery přinesly v těchto dnech jednu z nejpodivnějších zpráv roku. Čínský režisér Zhang Yimou má s čínskými herci natáčet remake Zbytečné krutosti, filmu, který proslavil bratry Coenovy.

Foto: Profimedia.cz

Režisér Zhang Yimou

Článek

V originálu z roku 1984 zářila Frances McDormandová, John Getz, M. Emmet Walsh či Dan Hedaya. Film získal vynikající hodnocení kritiky, cenu poroty festivalu Sundance nebo cenu Independent Spirit.

V thrilleru umístěném do texaského maloměsta figuruje majitel baru, nevěrná manželka, milenec a nebezpečný soukromý detektiv bez morálních zásad, který se utrhne ze řetězu.

Čínský film ponese titul Úžasné příběhy: tři pistole. Není jasné, jak moc se odchýlí od původního příběhu, ale určitě se bude odehrávat v čínském prostředí a všechny podstatné role dostanou čínské filmové hvězdy. Film bude dvoudílný, první část se má držet žánru krimi thrilleru, druhá více komediálního ladění.

Prominent Yimou: olympiáda a komunistická výročí

Zhang Yimou je znám tím, že má velmi dobré vztahy s čínskými komunisty. Jako režisér řídil monstrózní slavnostní zahájení olympiády v Číně a podle serveru BeyondHollywood dostal na starosti také oslavy 60. výročí nástupu komunistů k moci.

Některá západní média ho kritizují za podlézání čínské vládě. Zhang tvrdí, že ho politika vůbec nezajímá a režírovat olympiádu pro něj byla životní příležitost.

Reklama

Výběr článků

Načítám