Hlavní obsah

Jacksona oplakává jeho producent Jones, Madonna i Spielberg

• Aktualizováno
Novinky, Stanislav Dvořák

K náhlé smrti krále popu Michaela Jacksona se vyjadřují nejslavnější osobnosti z hudebního a filmového světa. Jeho nejbližší spolupracovník, producent Quincy Jones, je "nečekanou zprávou absolutně zdrcen." Pro tisk promluvili také Steven Spielberg, ex-manželka Lisa Marie Presleyová nebo Madonna.

Článek

Muzikant a producent Quincy Jones byl pro Jacksonovu kariéru zcela zásadní postavou. Pomáhal mu s deskami Off the Wall, Thriller a Bad.

"Jsem naprosto zdrcen z té tragické a nečekané zprávy. Že odešel v tak mladém věku, k tomu prostě nemám slov. Muzika, kterou jsme stvořili na deskách Off the Wall, Thriller a Bad se hraje dodnes na celém světě, protože on měl všechno - talent, půvab, profesionalitu a oddanost. Byl dokonalý umělec, jeho odkaz bude žít napořád. Dnes jsem přišel o svého malého bratra a o kus vlastní duše," řekl Jones.

Ex-manželka Lisa Marie Presleyová uvedla, že je velmi smutná a zmatená. "Trápím se  kvůli jeho dětem, které pro něj znamenaly všechno, a kvůli rodině."

Zpěvačka Madonna uvedla, že nemůže přestat plakat. "Vždy jsem ho obdivovala. Svět ztratil jednoho z největších, ale jeho muzika bude žít věčně. Soucítím s jeho třemi dětmi a rodinou. Bůh žehnej."

Martin Scorsese: Byl jako pohybující se rtuť

Režisér Martin Scorsese, který točil s Jacksonem videoklip Bad vzpomínal, jakou úctu u něj vzbudilo jeho dokonalé taneční umění i hudba. "Každý jeho krok byl naprosto precizní a plynulý. Bylo to jako dívat se na pohybující se rtuť... Bude mi chvíli trvat, než si zvyknu, že už tu s námi není."

Herec a zpěvák Jamie Foxx se domnívá, že "nelze říct dost o tom, co nám Jackson dal v hudbě a kultuře. Lidi jako on bereme za samozřejmost, on chtěl dávat skvělou hudbu a dělal to, každý svůj den věnoval nám."

"Stejně jako nikdy nepřijde další Fred Astaire nebo Chuck Berry nebo Elvis Presley, nikdy nebude nikdo srovnatelný s Michaelem Jacksonem. Jeho talent, jeho úžasnost a tajemnost z něj udělaly legendu," dodal Steven Spielberg.

"Jsem šokován tak, že se to slovy ani nedá vyjádřit. Je to jako sen – špatný sen. To snad ani nemůže být pravda. Jak vůbec může být Michael Jackson mrtev? Už v dětství byl Michael na svůj věk hodně muzikantsky vyspělý a neuvěřitelně chytrý. Když jsem ho poprvé slyšel jako desetiletého zpívat píseň “Who´s Lovin´You” od Smokeyho, bylo to jako by s tou písní žil nejméně padesát let," uvedl zakladatel firmy Motown Berry Gordy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám