Hlavní obsah

Zemřela americká herečka Farrah Fawcettová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Farrah Fawcettová zemřela na rakovinu, kterou trpěla už několik let. Bylo jí 62 let. Oznámily to ve čtvrtek světové agentury.

Foto: ČTK

Farrah Fawcettová na archivním snímku z roku 1977

Článek

Krátce předtím americká televize ABC uvedla, že Fawcettová je v kritickém stavu a dostala poslední pomazání. U jejího lože byl prý kromě její rodiny také její dlouholetý přítel, herec Ryan O´Neal. V pondělí agentury oznamovaly, že Fawcettová a O´Neal, kteří spolu mají už dospělého syna, se ještě chtějí vzít.

Fawcettová, považovaná v 70. a 80. letech za jeden ze sex-symbolů, bojovala od roku 2006 s rakovinou tlustého střeva a konečníku. V poslední době prý rakovina zasáhla i játra. Její boj s nemocí zdokumentovala americká televize v pořadu Farrah´s Story.

V seriálu Charlieho andílci začala vystupovat v polovině 70. let. Stala se jednou z "ikon" showbyznysu. Její účes se pokoušely napodobovat dívky po celém světě a její fotografie v plavkách se prodávaly jako na běžícím pásu. Později přešla i k vážnějším rolím ve filmu. Oceňováno bylo například její vystoupení ve filmu The Burning Bed, kde hrála oběť domácího násilí.

Zpráva, že onemocněla rakovinou, vzbudila v USA vlnu sympatií k ní. V roce 2007 herečka oznámila, že nemoc překonala, ale letos se její stav začal znovu zhoršovat.

Synovi Redmondovi, kterého má s O´Nealem, je nyní 24 let. Nedávno se dostal na stránky bulvárního tisku, když byl zatčen pro držení drog a odsouzen k detoxikační kúře.

Reklama

Výběr článků

Načítám