Hlavní obsah

Českou premiéru Harryho Pottera navštíví Chris Rankin

Novinky, Stanislav Dvořák

Skvělá zpráva pro všechny potteromaniaky. V Kulturním domě Ládví v Praze se 15. července koná setkání fanoušků britského čaroděje, které navštíví herec Chris Rankin alias Percy Weasley z filmů o Harry Potterovi. O půlnoci proběhne premiéra filmu Harry Potter a Princ dvojí krve.

Článek

Akce s názvem WIZARD '09 začne už ve 14.00. "Bezesporu nejatraktivnějším bodem programu je beseda a autogramiáda britského herce Chrise Rankina, který ve filmech o Harrym Potterovi ztvárnil postavu Percyho Weasleyho. Fanoušci budou mít šanci přes své otázky nahlédnout do zákulisí natáčení. Rankin je navíc potvrzenou postavou i pro sedmý závěrečný film," sdělil za organizátory Nikola Bojčev.

Účast navíc přislíbili i čeští herci, kteří postavám z Pottera propůjčili své hlasy - Aleš Procházka (Severus Snape), Jiří Kocman (Ron Weasley) nebo Pavel Trávníček (Lucius Malfoy).

Vystoupí také český kouzelník Pavel Kasnar, bude se hrát hra Hagridova farma, která byla přímo vytvořená pro toto setkání a skalní fandové si budou moci vybrat a koupit řadu magických artefaktů ze světa Harryho Pottera.

Potter je celosvětový fenomén a mašina na peníze

Harry Potter je jednou z nejvýnosnějších filmových sérií v historii. Poslední díl se chystá na léto 2011 (Harry Potter a relikvie smrti 2). Poslední kniha spisovatelky J.K. Rowlingové byla rozdělena na dva filmy. 

První část relikvií smrti bude mít premiéru v listopadu 2010. Studio Warner Bros. poslední knížku o Potterovi rozdělilo do dvou dílů, aby se vyrovnalo z velmi obsáhlým příběhem. Zlí jazykové ovšem tvrdí, že šlo spíše o to vydělat dvakrát více peněz na Potterovi, který představuje v podstatě jistý zisk v ekonomicky nejistých dobách.

Prvních pět dílů Harryho Pottera vyneslo zatím cca 4,5 miliardy dolarů (téměř 75 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám