Hlavní obsah

Poslechněte si, jak Gorbačov zpívá folk na počest milované Raisy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov nazpíval desku zamilovaných folkových balad. Nepůjde ale do běžného prodeje. V Londýně byl vydražen jediný oficiální exemplář za 165 000 dolarů.

Článek

Deska se jmenuje Songs for Raisa a Gorbačov si vzal při natáčení na pomoc ruského rockera Andreje Makareviče. CD obsahuje sedm balad, které měla Gorbačovova manželka Raisa ráda. Vyšlo k desátému výročí jejího úmrtí, Raisa podlehla leukémii v roce 1999.

Album bylo vydraženo na londýnské večeři pro charitu, které se zúčatnilo mnoho celebrit, byznysmenů a politiků. Nechyběla manželka premiéra Gordona Browna, londýnský starosta Boris Johnson, autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová a herečka Vanessa Redgravová.

Gorbačov na večeři osobně zazpíval a prý si vysloužil "ovace ve stoje". Album pak zakoupil neznámý britský filantrop za 165 000 dolarů. Celkem se vybraly cca tři milióny a peníze poslouží nadaci Raisy Gorbačovové, která zakoupí techniku a léky pro nemocnice v Moskvě a Petrohradě, kde se léčí děti s leukémií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám