Hlavní obsah

Kraus vyhodil z Uvolněte se, prosím Davida Černého a jeho dvojníky

Moderátor pořadu Uvolněte se, prosím Jan Kraus podle Lidových novin odmítl natáčet s výtvarníkem Davidem Černým. Ten přišel do pořadu pozdě, navíc si přivedl tři dvojníky.

Foto: Michaela Feuereislová, Prague Club Magazine a archív, Právo

Jan Kraus

Článek

Čtyři černě oděné muže v parukách, černých brýlích a s nalepenými černými kníry Kraus z televize vykázal.

"Připadalo nám to vtipné. Mysleli jsme si, že Kraus bude mít radost a bude to legrace," řekl listu Černý. Po Krausově reakci zůstali prý všichni jako opaření. "Řekl, že je to jeho show a ne moje. Křičel na mě, že je to stejné jako kdyby on vylezl na pódium a vykřikoval z něj, že dělám sračky. A pak řekl: 'Já půjdu na vaši výstavu, a ty věci vám tam rozkopu'," popsal Černý konflikt.

"Čtverníky" měli Černému v pořadu Uvolněte se, prosím podle LN dělat filmař Jaroslav Pašmik, kameraman a dokumentarista David Čálek a choreograf a tanečník Petr Krušelnický. "Jan Kraus to nevydýchal, byl hodně naštvaný,“ řekl Pašmik. "Asi měl hotový scénář a nachystané otázky. Nenadálá změna mu vadila, zaskočila ho,“ dodal. "Dlouho jsem neviděl tak neuvolněného člověka, jakým byl v tu chvíli Kraus,“ řekl Černý.

Jan Kraus ale událost vidí jinak. "Pan Černý jen zapomněl dodat podstatu celé věci. Možná, že si ji dodnes není vědom. Hosté pořadu se dle dohody mají na představení dostavit do 18.30 - v 19.35 začíná představení. Pan Černý se nedostavil ani do 19.00 hod. Dovolat se mu nešlo. Velmi stresující situace. Po 19.00 hod. přišel nějaký mladík v klobouku, s parukou a zbytečně předstíral, že je D. Černý. Rozhodli jsme s dramaturgyní, že je třeba rychle sehnat náhradního hosta," uvedl moderátor Uvolněte se, prosím na svém blogu.

Reklama

Výběr článků

Načítám