Hlavní obsah

Indiana Jones se vrátí ještě třikrát

Novinky, Stanislav Dvořák

Nesmrtelný filmový hrdina Indiana Jones se podle posledních zvěstí, které přinesly filmové servery, nejen vrátí, ale dokonce se rozběhne celá nová trilogie. Ve všech dílech bude hrát Shia LaBeouf, který ztvárnil mladého Indyho, a pravděpodobně i Harrison Ford.

Článek

Steven Spielberg a George Lucas podle IESB.net a BBC připravují tři celovečerní trháky a Shia LaBeouf už měl podepsat smlouvu pro všechny plánované snímky. Servery se zároveň zarážejí nad tím, že k hraní ve stejných filmech se zavázala i hvězda starých Indiana Jonesů Harrison Ford.

Není jasné, v jakém časovém rozpětí se má nová trilogie navazující na slavné akční snímky z 80. let natáčet, nicméně Ford brzy oslaví sedmašedesáté narozeniny. Servery proto nešetří uštěpačnými poznámkami jako "předběžné názvy filmů zní Dobyvatelé ztracených bačkor a Poslední hospic."

Loni Indy naštval komunisty

Slavný Indiana Jones se vrátil po dlouhé pauze v roce 2008 filmem Indiana Jones a Království křišťálové lebky, který měl opět značný komerční úspěch a relativně slušný ohlas v recenzích.

Příběh se odehrává symbolicky přesně devatenáct let po Poslední křížové výpravě, v době rodící se Studené války. Indiana Jones je v něm profesorem archeologie na prahu penze. Staré instinkty se v něm probudí ve chvíli, kdy se objeví stopy vedoucí k legendární Křišťálové lebce a hlavně informace, že po tomto údajně mocném artefaktu prahnou sovětští agenti. Indy proto setřese únavu a vydá se na další mimořádně dobrodružnou cestu, jež ho zavede až do nitra peruánské džungle.

Film mimo jiné rozzuřil ruské komunisty, kteří si stěžovali, že převrací historii.

Reklama

Související články

Indiana Jones si znovu nasadil klobouk

Zase jednou visely na canneských palmách hrozny fanoušků, tentokrát vyzdobené hnědými „Indyho“ klobouky. Hysterický řev podmalovával starou známou ústřední...

Výběr článků

Načítám