Hlavní obsah

Lumír Olšovský vystoupí v nové muzikálové roli

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lumír Olšovský miluje změny. Hereckou kariéru začínal u Otomara Krejči v Divadle za branou, záhy ale činohru vyměnil za muzikálová prkna. Ve čtvrtek bude mít v pražském Divadle na Fidlovačce premiéru komorní muzikál Song pro dva, v němž hraje úspěšného muzikálového skladatele. Jeho hereckou partnerkou je Sandra Pogodová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hrát muzikál ve dvou je mnohem větší dřina, říká Lumír Olšovský.

Článek

Je těžší hrát v muzikálu pro dvě hlavní postavy?

To víte, že ano. Jste na jevišti prakticky pořád, po pětihodinové zkoušce jsem úplně hotový. Naučilo mě to ještě víc milovat Limonádového Joea, který se objeví na jevišti až po dost dlouhé době, slízne smetanu a zase zmizí na několik obrazů. Tohle je daleko větší dřina, ale je to moc fajn.

Činohra, muzikál, seriál Ošklivka Katka… Baví vás střídat žánry?

Moc. Tím, že každou chvíli přichází něco nového, si vlastně plním sen a moc mě to občerstvuje. Pořád se těším na něco nového, ale žádný bungee jumping. Adrenalinové sporty nejsou moje kafe.

Ale přesto jste vystudoval režii a začal režírovat své kolegy...

No, je fakt, že režírovat je větší adrenalin než bungee jumping. Ale mě režie vždycky zajímala, už od doby, kdy jsem u Otomara Krejči odkoukával jeho umění. Od něj jsem asi načerpal i perfekcionismus, že mi záleží na tom, jestli herec stojí těsně u stolu a ne deset centimetrů od něj.

Nemáte jako herec pokušení plést se do řemesla režisérovi?

Vůbec ne! Naopak je pro mě velká pohoda, když se mohu plně spolehnout na režiséra, jako je Juraj Deák. Od Krejči vím, že nemám přemýšlet, jak postavu udělat po svém, ale pokusit se naplnit požadavek režiséra a v té cizí zemi, do které se za ním vydám, objevit něco zajímavého pro sebe i pro diváky.

Jaká bude příští sezóna Lumíra Olšovského?

Bude převážně režisérská. Čeká mě režie hudební komedie na Fidlovačce a pak nějaké tituly v Divadelní společnosti Háta. Herectví se nevyhýbám, ale nedá se s režií moc plést dohromady. Takže žádná další Ošklivka Katka není na obzoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám