Hlavní obsah

Německý festival Melt! láká na Oasis, Röyksopp, Travis i Kasabian

Novinky, olk

Německý hudební festival Melt!, jeden z nejoblíbenějších mezi Čechy, láká letos střední Evropu na velké hudební hvězdy i alternativu. Mezi hlavní interprety hudební akce, která bude probíhat mezi 17. a 19. červencem, se zařadili Oasis, Kasabian, Bloc Party, Phoenix, Klaxons, Röyksopp, Jazzanova, Cold War Kids, Travis nebo například Digitalism.

Článek

Nedaleko od severozápadních českých hranic, jen asi 50 kilometrů za městem Lipsko, se od roku 1997 koná každoročně velkolepý festival Melt!, který přiváží velké hvězdy, jež se do našich končin jen tak nedostanou. Minulý rok navštívilo festival 20 tisíc návštěvníků, kteří se zaposlouchali do mnoha hudebních stylů jako indie, pop, rock, techno, elektronika, minimal, ambient, grime, drum'n'bass, rave a další.

Letošní ročník proběhne od 17. do 19. července a přiveze na šest pódií celosvětové hvězdy i alternativu. Mezi hlavní hvězdy již kompletního line-upu se zařadily legendární Oasis, kteří přijedou s posledním albem Dig Out Your Soul, britští rockoví Kasabian, norské elektronické duo Röyksopp, francouzští alternativní rockeři Phoenix, skotská alternativní kytarovka Travis, americká indie rocková kapela Cold War Kids, britská indie rocková Bloc Party, celá živá nu-jazzová formace Jazzanova i psychedeličtí popaři Klaxons.

Kdo má raději větší alternativu, dočká se Ellen Allien, Aphex Twin, Gossip, The Faint, Foals, The Whitest Boy Alive, Mediengruppe Telekommander, Simian Mobile Disco, Bonaparte, Tiga, Luke Slater, Crystal Castles, Caribou, MSTRKRFT a dalších několika desítek interpretů.

Festival se koná v těžební oblasti Ferropolis nedaleko města Dessau.  V předprodeji vyjde dvoudenní vstupné i s kempováním a parkováním na 70 euro (asi 1890 korun), třídenní pak na 90 euro (asi 2400 korun).

Více informací včetně seznamu všech interpretů a line-upu najdete na Melt-Festival.de

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám