Hlavní obsah

Tony Scott napodobí De Nira a bude točit s pravým gangem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak zapojit mafii do natáčení filmu kvůli věrohodnosti ukázal např. Harold Ramis ve filmu Přeber si to znovu s Robertem De Nirem. Tam ale šlo o legraci. Režisér Tony Scott to myslí vážně a objel všechny gangy v L.A., aby je přemluvil k účasti ve snímku The Warriors.

Článek

Tony Scott připravuje své Warriors (válečníci - název gangu) v Los Angeles, i když starší stejnojmenný film z roku 1979 se odehrával v New Yorku. Scott prý nechce dělat remake, zůstane jen základ příběhu a kolem toho chce vytvořit něco jako "studii kultury gangů".

New York mu připadá "moc vertikální, samý mrakodrap", zatímco rozlehlé "placaté" Los Angeles lépe vyhovuje jeho horizontálnímu vidění. Doufá, že do svého filmu nažene stovky až tisíce gangsterů. 

Gangy ten film milují

"Setkal jsem se během příprav s různými gangy, nikdy jsem nemluvil přímo s kápem, vždy s jeho zástupci. Musel jsem je o tom filmu přesvědčit. Setkal jsem se se všemi gangy - Crips, Bloods, The 18th Street Gang i s Vietnamci. Všichni milují film The Warriors a řekli: jo, jdem do toho," sdělil režisér.

Původní The Warriors slaví už 30. výročí premiéry. V Americe jsou stále pojmem, většina filmových serverů jim dává slušné hodnocení. Před pár lety vznikla podle filmu i počítačová hra a na DVD vyšel director’s cut. Nový film by měla společnost Paramount Pictures uvést už v roce 2010.

"Rozhodně nechci dělat remake záběr po záběru, to by byla nuda. Panebože, to bych se radši zastřelil, než tímhle strávit rok," podotknul Scott.

Reklama

Výběr článků

Načítám