Hlavní obsah

Korn: Ozzy zpívá falešně? Nevadí

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapela Korn vystoupí v úterý v Praze a baskytarista Fieldy v rozhovoru s Právem mluví o jejich hudbě i o falešném zpěvu rockového dinosaura Ozzyho Osbourna.

Foto: Archív, Právo

Fieldy, baskytarista americké skupiny Korn. 9. června ji přiveze do pražské Tesla Areny.

Článek

Naposledy jste v Česku vystoupili jako předskupina Ozzyho Osbourna. Jeho vystoupení ale bylo velmi špatné, zpíval mimořádně falešně. Co jste si o jeho tehdejší formě v kapele mysleli?

To vůbec nevadilo. Kdykoli vidím Ozzyho na pódiu, skvěle se bavím. Je neuvěřitelné, jak je to stále živé. Stále to má hodně co říct, takže tenhle malý problém mi nevadí.

Ovlivnili Black Sabbath nebo sám Osbourne nějak Korn?

Ani ne. Sice jsem ho poslouchal, když jsem vyrůstal, mám ho rád stejně jako ostatní z kapely, ale jsme úplně jiný proud hudby. Inspiraci čerpáme jinde.

Momentálně pracujete na nové desce s producentem Rossem Robinsonem. Jak jste daleko a kdy album vyjde?

Já s kytaristou Munkym jsme teď ve studiu a točíme s Rossem nástroje. V podstatě vytváříme hudbu. Kdybych to měl odhadnout, řeknu, že to do konce roku bude. Každou minutu volného času teď na našem novém albu dělám, skoro nemám čas na nic ostatního.

Prý také pracujete na albu oblíbených coververzí. Jaké skladby na něm budou?

Pár jsme jich udělali, jsou to samé starší kousky. Ale je to jen tak pro radost, nedali jsme si na to žádnou uzávěrku. Nespěchá to.

Co by z vašeho osobního pohledu měla mít dobrá skladba, kterou byste si přál hrát s Korn?

To by byl takový mix našich písniček, vzal bych naše nejlepší momenty a poskládal je dohromady.

Představíte na svém pražském koncertě nějakou úplně novou skladbu?

Ne, naopak to bude takový oldschoolový koncert. Klasické písničky. Zahrajeme i některé skladby, které už jsme hodně dlouho nehráli. Už se na to těším. Ty nové písně nejsou ve finální verzi, kolikrát ještě nemají ani text, nebo naopak hudbu, takže je prostě hrát zatím nemůžeme.

Reklama

Výběr článků

Načítám