Hlavní obsah

Dětské předtančení festivalu Tanec Praha

Právo, Marcela Benoniová

Tanec Praha zahájil 21. ročník poněkud nezvykle. Před vlastní přehlídkou současného tanečního umění a pohybového divadla, kterou v úterý odstartuje galapředstavení Good Morning, Mr. Gershwin, se konala malá festivalová přehlídka dětských tanečních vystoupení.

Článek

V pražské zoo ji zahájila produkce Dětského studia a Tanečního studia Light choreografky Moniky Rebcové se skupinou Ba-To-Cu. Hravé a vířící bubny sloužily také otevření pavilónu lachtanů afrických. Pohádka po kapkách z produkce Divadla Ponec sehrála roli interaktivního dialogu mezi dětmi s rodiči a tančícími interprety.

Kromě prezentace a dílny žáků základních škol (Jarov, Lyčkovo a Havlíčkovo nám.), kde se vyučuje tanec a pohyb pod vedením Barbory Látalové, Michaela Suša, Ondřeje Lipovského a Lenky Tretiagové, vybral Tanec Praha rovněž soubory s dětmi z rumunského Banátu k realizaci společného představení Hlasy země a tanečního vystoupení inspirovaného Dykovou básní Milá sedmi loupežníků ve spolupráci se školou z Podkarpatské Rusi.

Dětský týden zakončili Litevci Čtyřmi muži ve člunu v choreografii Ruty Nordmane a dvě dánské tanečnice v kreativním představení Forestillinger v humorné kompozici Kasper Daugaard Poulsen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám