Hlavní obsah

Evě a Vaškovi pod Řípem nepřálo počasí, dorazila jen hrstka diváků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krabčice

Pěvecké duo Eva a Vašek, které svými písněmi oslovuje především starší generaci, vystoupilo v sobotu 30. května v Krabčicích pod Řípem. Počasí ovšem nevyšlo a déšť odradil valnou část jejich příznivců. Organizátoři počítali až s 20 000 návštěvníky, nakonec jich přišlo asi 6000.

Článek

Dechového uskupení Moravanka v sobotu po 13.  zahájilo velký koncert dua Eva a Vašek pod horou Říp. Podle pořadatelů přes bylo na místě na začátku koncertu šest tisíc diváků se skládacími židličkami a deštníky. Obloha byla na začátku koncertu zatažená, ale nepršelo.

Dechového uskupení Moravanka v sobotu po 13.  zahájilo velký koncert dua Eva a Vašek pod horou Říp. Podle pořadatelů přes bylo na místě na začátku koncertu šest tisíc diváků se skládacími židličkami a deštníky. Obloha byla na začátku koncertu zatažená, ale nepršelo.

Před chvilkou volal Karel Gott a všechny vás moc pozdravuje,
moderátor a organizátor Petr Novotný

Ještě předtím vyvolali Eva a Vašek, oblečeni do stejných oranžových a černých barev, nadšení diváků, když obešli přední řady a s přítomnými lidmi převážně středního a staršího věku se pozdravili. Ti se už dlouho před koncertem bavili vyvoláváním různých hesel, například "Ať je teplo nebo zima, s Evou a Vaškem je nám prima!".

Podle Novotného bylo na akci prodáno asi dvacet tisíc lístků, neočekával však, že by všichni dorazili. Spíše se spokojí s knihou a DVD s nejúspěšnějšími skladbami Evy a Vaška, které byly součástí vstupenky.

Dnešní koncert byl jediný

Místo původně plánovaných tří koncertů populární dvojice zahraje jen dnes. Organizátoři koncertu se rozhodli zrušit páteční a nedělní koncert poté, co vyhodnotili prodej vstupenek. Eva a Vašek si přáli během čtyřhodinového koncertu zazpívat své největší hity a společně si zahrát s hosty.

Na pódium pozvali kromě Moravanky také Jana Nedvěda, umělecký soubor Ondráš, Richarda Adama, Josefa Zímu, devadesátiletého Stanislava Procházku staršího i několik hostů ze zahraničí.

Eva a Vašek

letos slaví dvacet let existence. Jejich repertoár se skládá většinou ze starších převzatých hudebních hitů ve stylu lidové písně, dechovky, country, beatu, pop music, trampských písní, šlágrů 50., 60. a 70. let minulého století a veškeré další hudby, která v českém prostředí zlidověla.

Dvojice natočila už přes dvě desítky alb, mezi nimi tituly jako Písničky z hospůdky, Mámo, neplač, Krásné chvíle nebo Ančo, Ančo, ty se nevdáš.

Hudební kritici však jejich vystoupení často označují za kýč.

Rozpočet celé akce pořadatelé zatím neprozradili. Vstupní náklady činily téměř pět miliónů korun. Pořadatelé si ponechají zisk z prodeje vstupenek a CD i DVD, která se budou během koncertů natáčet. Nedaleká obec Krabčice získá finance z pronájmu stánků s občerstvením.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám