Hlavní obsah

Jethro Tull míří na Moravu

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská rocková legenda Jethro Tull nezanedbá přes léto ani fanoušky na Moravě. Autoři hitů jako Aqualung a Minstrel in the Gallery, které se už dávno zapsaly do rockové historie, se dostaví 29. srpna do Slavkova u Brna a 30. srpna do Ostravy.

Článek

Jethro Tull už v ČR odehráli nespočet vystoupení a domácí rockeři na ně nedají dopustit. Skupina, která prodala asi 60 miliónů desek, je ale známá prakticky po celém světě a ročně odehraje asi 100 koncertů.

Jethro Tull vznikli koncem šedesátých let ve Velké Británii a dodnes je vede charizmatický zpěvák, flétnista a kytarista Ian Anderson. Jde o jeden z mála rockových souborů, na který skutečně sedí přívlastek "nezaměnitelný". Kombinováním prvků keltského folku, renesanční hudby a hardrocku vznikl unikátní styl. Specifický je i Andersonův způsob zpěvu, i když někteří poukazují na to, že stárnoucí zpěvák má problémy s hlasem.

Nejslavnější album Jethro Tull: Aqualungfoto: Chrysalis Records

Nejslavnější alba skupiny, pocházející z přelomu 60. a 70. let, každopádně patří ke zlatému fondu světové hudby. Za všechny jmenujme např. Aqualung, Benefit, Living in the Past, Thick As a Brick, War Child či Minstrel in the Gallery.

Vstupenky na koncerty jsou v prodeji v síti Ticketpro za 590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám