Hlavní obsah

Dinosauří roboti vystřídají v O2 Aréně rockové dinosaury

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rockových dinosaurů už se v O2 (Sazka) Aréně v Praze vystřídalo dost a tentokrát chce české publikum zaujmout firma The Creature Production Company pomocí dinosaurů téměř opravdových. Monstrózní show s velkými chodícími replikami dinosaurů k nám dorazí v roce 2010.

Článek

Jedná se o show Putování s dinosaury, která vznikla v Austrálii a projela také Ameriku. Užijí si ji hlavně děti. Byla inspirována seriálem BBC Putování s dinosaury a konkrétní podobu vypracovala  australská produkční společnost The Creature Production Company, v jejímž čele stojí generální ředitel Carmen Pavlovic.

„Seriál televize BBC byl výborným spojením zvláštních efektů, a zábavně podaných informací. Naše show také spojuje tyto elementy a přidává další – ojedinělý zážitek a živé představení. V programu zaujme publikum 15 řvoucích dinosaurů, kteří vypadají přesně tak, jako když se poprvé objevili a Zemi," tvrdí Pavlovic.

Konkrétně představení vypadá tak, že na scénu postupně ze zákulisí vylézají různé druhy robotů - ještěrů, kteří pod sebou tahají podstavec, kde je zřejmě ukryt zdroj energie. V některých menších robotech je ukryt člověk a při běhu jsou  vidět jeho nohy.

Na scéně je také moderátor, který vysvětluje, o jaké ještěry jde a komentuje děj, např. když se dinosauři pustí do sebe. Monstra při tom vydávají i poměrně působivé zvuky.

Konzultanta projektu dělal Tim Haines, producent velmi kvalitního původního seriálu BBC. Mimo jiné sklidil i šesti cen Emmy a tři ceny BAFTA.

Režii má broadwayský veterán Scott Faris, o repliky zvířat a design se postaral Peter England, osvětlení navrhl John Rayment a hudbu složil James Brett. Základ show vytvořil umělecký ředitel William May podle nápadu Bruce Mactaggarta – ten poprvé přišel s myšlenkou převést původní televizní seriál do velkých hal.

Na pódiu se prohání celkem 10 druhů obrovských pravěkých zvířat. Děti postraší třeba Tyranosaurus Rex, Plateosaurus, Stegosaurus a Allosaurus. Největším robotem v show je skutečně monstrózní Brachiosaurus. Ten je vysoký necelých 11 metrů a od nosu k ocasu 17 metrů dlouhý.

Show už v Americe vydělala 90 miliónů dolarů a viděly jí dva milióny diváků. Vstupenky budou ve všech prodejních místech Sazka a na portálu www.sazkaticket.cz od 1. června v cenách 520-880 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám