Hlavní obsah

Rozpačitý Ben Stiller v Americe drtí Terminátora

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě překvapivě dopadl nástup nového Terminátora, neboli "ukončovače", do amerických kin. V návštěvnosti překonal tento už počtvrté nastavený sci-fi příběh komik Ben Stiller s druhým dílem komedie Noc v muzeu, přestože se nejedná o zvláště povedený film.

Článek

Noc v muzeu 2, podle filmových serverů převážně infantilní a ne úplně vtipná komedie, si vydělala za čtyři dny 70 miliónů dolarů v USA a Kanadě, zatímco Terminátor 4 - Salvation za stejnou dobu jen 53,8 miliónu.

Není to překvapivé, Terminátora znají hlavně diváci mezi 20-35 lety, zatímco do kina chodí v Americe i v Evropě především děti a pubescenti. Dospělí se na film podívají také, ale spíše doma na počítači. To filmová studia nezajímá, což je i příčinou postupné infantilizace filmového průmyslu, jak na to nedávno upozornil i režisér Woody Allen.

Nastavovaná kašička už netáhne

Navíc se jedná už o čtvrté pokračování kultovního filmu z osmdesátých let a mnoho filmových fanoušků ztratilo o nastavovanou kaši zájem. Ve filmu nehraje ani Arnold Schwarzenegger, ani Linda Hamiltonová, čímž je kontinuita s kvalitní "jedničkou" narušena.

"Myslím, že lidi čekali, že Terminátor bude číslo jedna jen kvůli tomu jménu," podotknul k tomu Paul Dergarabedian z firmy Hollywood.com.

Terminátor 4 se odehrává v budoucnosti, kdy zbytky lidí hájí holé životy proti přesile strojů. Tvůrci tvrdí, že vymysleli úplně nový vizuální styl a prý zpracovali příběh s "nuancemi a podtextem kvalitního nezávislého snímku". Recenze ale říkají něco jiného.

V roli Johna Connora se představil herec Christian Bale a druhou nejznámější postavu Kyla Reese, který se objevil už v prvním díle, hraje Anton Yelchin. V dalších rolích se objeví Sam Worthington, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard či Chris Browning.

Za Terminátorem, který do českých kin vstoupí 4. června, se v americké tabulce návštěvnosti drží Star Trek a Andělé a démoni.

Reklama

Výběr článků

Načítám