Hlavní obsah

Tori Amosová znovu vystoupí v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americká zpěvačka a klavíristka Tori Amosová vystoupí 24. září v pražském Kongresovém centru. Do České republiky, kde naposledy koncertovala v červnu 2007, přijede představit své nové album Abnormally Attracted to Sin. Informoval o tom Petr Novák z agentury Live Nation, která koncert pořádá.

Článek

Zpěvačka, vlastním jménem Myra Ellen Amosová, pochází z města Newton v Severní Karolíně. Již ve třech letech se u ní projevily vlohy ke hře na piano, ve čtyřech skládala vlastní hudbu a v šesti letech byla přijata na prestižní konzervatoř v Baltimore. Pro svou radikální tvorbu však studia nedokončila.

Zpěvačka, vlastním jménem Myra Ellen Amosová, pochází z města Newton v Severní Karolíně. Již ve třech letech se u ní projevily vlohy ke hře na piano, ve čtyřech skládala vlastní hudbu a v šesti letech byla přijata na prestižní konzervatoř v Baltimore. Pro svou radikální tvorbu však studia nedokončila. Hudební kariéru začala jako zpěvačka hardrockové kapely Y Kant Tori Read, jejíž debutové album propadlo. První sólové album Little Earthquakes vydala Amosová v roce 1992. Její vlastní i převzaté skladby se setkávají s příznivým ohlasem u kritiky i u posluchačů.

Při svém posledním vystoupení v Praze svérázná písničkářka představila zejména své deváté studiové album, silně feministicky zaměřené American Doll Posse. Kongresové centrum, kde vystoupila za doprovodu tříčlenné kapely, bylo tehdy téměř vyprodané. Vstupenky v ceně 670 až 1360 korun budou v prodeji od 25. května.

Reklama

Související články

Bohemia je pro Brazilce něco jako ráj

Bubenický projekt Tam Tam Orchestra se spojil s Tam Tam Batucadu a vydává nové album Sambista. Miloš Vacík o albu říká, že je vyznáním lásky sambě.

Výběr článků

Načítám