Hlavní obsah

Prahu zaplaví taneční oceán Sensation s Ericem Prydzem a Tocadiscem

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalní příznivce taneční hudby lze v těchto dnech nejspíše zastihnout v buticích v oddělení s bílými svršky. Praha bude totiž potřetí hostit již kultovní taneční fenomén Sensation. Účastníkům, kteří musejí tradičně přijít odění celí v bílém, se letos představí světová DJ'ská špička v čele s Ericem Prydzem a Tocadiscem.

Článek

Světová taneční megaparty Sensation se 6. června potřetí vrátí do pražské O2 areny a stejně jako každý rok přiveze DJ'skou špičku a nové vizuální téma a show. Po předchozím vesmíru a rajské zahradě se letos párty ponoří do hlubin vodního světa.

Sensation The Ocean of White je podle organizátorů zatím největší a nejdražší výpravou v historii akce, kde nechybí například 80metrový útes dělící taneční parket, performance, videoprojekce a speciální efekty, vycházející z témata oceánu.

Foto: Novinky

I letos se účastníci mohou těšit na světelnou show.

Akce je plánována pro 17 000 diváků a tanečníků v jednom a podle prodeje a předchozích dvou zcela vyprodaných ročnících lze očekávat, že v pražské O2 aréně ani letos nezůstane místo volné. Podmínkou pro vstup je kompletně bílé oblečení kromě obuvi.

Tocadisco i Megamix

Tisícový bíle zářící dav roztančí světová DJ´ská špička čítající jména jako Eric Prydz, Tocadisco, Sebastian Ingrosso, Sander van Doorn a Housequake.

Chybět nebude ani populární Megamix, což je půlhodinový blok sestavený z největších tanečních hitů minulosti a současnosti. Během Megamixu sice nehraje žádný DJ, ale zato se diváci mohou těšit na efektní vystoupení akrobatů a dalších účinkujících, spektakulární show a ohňostroje.

Většina lístků na akci je už vyprodána, posledních méně než 150 vstupenek je v prodeji prostřednictvím sítě Sazka. Více informací najdete na www.sensation.com nebo www.unitedmusic.cz.

DJové na Sensation v Praze

  • Housequake tvoří úspěšná DJ'ská dvojice Roog, Erick E a MC Gee. Rook úspěšně vede vlastní vydavatelství Hardsoul Pressings, kde vydává Ron Carrol, jeho bratr Greg van Bueren, a samozřejmě i on sám. Erick E se dostal do několika hitparád s tracky jako Boogie Down as The Beat Is Rockin. Pod názvem Housequake vydávají úspěšné kompilace.
  • Erick Prydz je jeden z nejžhavějších producentů současnosti. Proslavil se megahity jako Call On Me či Proper Education, které jej vynesly na absolutní vrchol tanečního průmyslu. Vlastní labely Mouseville, Pryda a Pryda Friends, kde produkuje více undergroundové hity. Skladby Pjanoo, která spatřila světlo světa na podzim loňského roku, stále dominuje světovým hitparádám a je považována za největší taneční hit roku 2008.
  • Sebastian Ingrosso se poprvé představil domácím fanouškům na první Sensation v roce 2007, a právem sklidil velký obdiv a uznání. Po dvou letech se tak vrací tento člen legendární Swedish House Mafia, aby na své konto mnoha vystoupeních od Miami po Ibizu, připsal i Prahu.
  • Za pouhých 5 let dokázal Sander van Doorn vydat více desek a světových hitů, či vyprodat akcí vice než většina DJs za celý život. Za jeden rok se dostal z 200. pozice ankety DJ Magu na 15. místo. Na Winter Music Conference získal ocenění Best Breakthrough Artist, plánuje rezidenturu na Judgement Sundays na Ibize, a k jeho největším vystoupením bude po dvou letech opět patřit pražská Sensation 2009.
  • Tocadisco vstoupil do hudebního světa prvním hitem „Nobody Likes The Records That I Play“. Následovalo celosvětové turné, a skvělé remixy pro různé umělce jako Mylo, Axwell & Ingrosso, The Egg, Deep Dish, Moby, ATB, New Order, Pet Shop Boys a mnoho dalších. Vydává další hitovky „You're No Good For Me“, „Music Loud/Crazy Cursor“, remix „Walking Away“ a megahit Morumbi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám