Hlavní obsah

Tarantino v Cannes vytáhl z postelí i flamendry

Právo, Věra Míšková
Aktualizováno

Takový nával jako na ranní novinářskou projekci filmu Quentina Tarantina Inglourious Basterds Cannes dlouho nepamatují. Vstali i ti, kteří chodí spát před rozedněním, takže už chvíli po osmé bylo plno. Během pár minut byla ohlášena přidaná projekce a několikasethlavý dav se dal do běhu, aby jeden každý urval místo v biografu.

Foto: VINCENT KESSLER, Reuters

Quentin Tarantino

Článek

Tarantino přivezl thriller z druhé světové války, v němž se skupina amerických Židů vydává na vražedné tažení proti nacistům v okupované Francii, přičemž povel velitele skupiny (Brad Pitt) zní jasně: „Každý mi přinese sto nacistických skalpů.“ Jistě nikdo nepochybuje, že jejich „získávání“ ukazuje enfant terrible amerického filmu v plné hrůze stejně jako vražedné počínání nacistů.

Na tiskovku přivedl Tarantino reprezentativní delegaci: Brad Pitt vypadal v bílé košili a růžovém saku jako bonbónek, Diane Krugerová a Melanie Laurentová svítily krásou a elegancí, štěstím se doslova dmul Daniel Brühl. Když točil v Německu Good bye Lenin!, jistě ho nenapadlo, že za pár let přijede do Cannes s takovouhle partou.

A Tarantino, jenž v Cannes chodí na filmy svých konkurentů, se jako obvykle řehtal jako kůň.

Reklama

Související témata:

Související články

Cannes praská ve švech a hvězdy jsou všude

O víkendu prošlo Cannes svou vlastní krizí. Městečko sice nafouklo rezervy pro 35 tisíc filmových profesionálů a více než 4 tisíce novinářů, ale když k nim...

Výběr článků

Načítám