Hlavní obsah

Suzanne Vega se spojila s Čechomorem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní turné české skupiny Čechomor a americké písničkářky Suzanne Vega se zastaví v Lokti (21. července), Praze - Žlutých lázních (22. července) a Žďáru nad Sázavou (23. července). Koncerty Suzanne Vega už byly oznámeny dříve, ale až nyní pořadatel prozradil, že Vega bude hrát s Čechomorem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Suzanne Vega na pražském koncertě v Kongresovém centru

Článek

Suzanne Vega už v Česku vystupovala mnohokrát. I letos zahraje své největší hity, stejně tak Čechomor, a následně zazní i společné skladby. Písničkářka vyráží na letošní turné se svými hudebními kolegy Gerry Leonardem a Michaelem Viscegliou.

Zpěvačka a kytaristka se proslavila hlavně hitem Luka z roku 1987. Ten ji přinesl cenu MTV, nominaci na Grammy a téměř nehynoucí slávu. Pochází z Kalifornie, ale vyrostla v New Yorku. Studovala také tanec na umělcké škole a inspirovala ji silná generace amerických písničkářů z šedesátých let jako např. Joan Baezová nebo Bob Dylan, ale také nefolkoví umělci jako Lou Reed.

Česká legenda Čechomor hraje už 21 let. První desku vydali roku 1990 (album Dověcnosti). V roce 1994 pak začal Čechomor přecházet od akustického zvuku k elektrickému a dostal tak podobu, jakou známe dnes, kdy u nás dosahuje masové popularity a hraje i v zahraničí.

Společné turné má navíc bohulibý účel. Výtěžek z prodeje propagačních předmětů a dárcovských zpráv DMS je určen pro úhradu nákladů spojených s výchovou a výcvikem asistenčních psů, kteří pomáhají tělesně postiženým občanům.

Více informací na oficiálních stránkách umělců: www.cechomor.cz a www.suzannevega.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám