Hlavní obsah

Queen se rozpadli podruhé, Paul Rodgers končí

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Paul Rodgers podle BBC oznámil, že jeho spolupráce se zbývajícími členy skupiny Queen skončila. Rodgers se s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem spojili v roce 2004. Pokusil se nahradit kultovní postavu Queen, zpěváka Freddieho Mercuryho, ale kritiky na jejich desku byly vlažné.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Paul Rodgers s kytaristou Brianem Mayem

Článek

Noví Queen bez Mercuryho objeli několikrát svět a hráli na vyprodaných stadiónech včetně Sazka Arény v Praze. Jejich úspěch byl dán především přežívající legendou starých Queen. Nový materiál, který se dostal na desku The Cosmos Rocks, se nemohl se zásadními deskami Queen ze 70. a 80. letech vůbec srovnávat a recenze byly nelichotivé.

Freddie Mercury zemřel na AIDS v roce 1991 a další chybějící člen sestavy baskytarista Roger Deacon se rozhodl jít raději do hudebního důchodu. Co bude s Queen dál, není jasné.

Rodgers však úplně nevyloučil další spolupráci v budoucnosti. "Je to zatím otevřené, kdyby mě oslovili, abych dělal například něco pro charitu, nebo něco takového, měl bych o to určitě zájem."

Zatím bude Rodgers zpívat se svou původní skupinou Bad Company.

Reklama

Související témata:

Související články

Borat si zahraje Freddieho Mercuryho

Britský herec Sacha Baron Cohen, známý jako Borat, si prý nyní zahraje svou první velkou roli. Ve filmu Roberta de Nira má ztvárnit legendárního zpěváka...

Výběr článků

Načítám