Hlavní obsah

Safari na Okavangu vstoupilo do českých 3D kin

Novinky, Karolina Zarzycká

Po prvním úspěšném 3D filmu Divoké safari vstupuje na česká plátna další pozoruhodné dobrodružství z africké přírody Safari na Okavagu. Místo únavného zeměpisného dokumentu diváci zhlédnou obraz safari v zatopené krajině. Díky trojrozměrné technologii se budou moci dotknout chobotu slona či rozhrnovat trávu v bažině, jíž projíždí loďka s kamerou.

Článek

Při sledování snímku Africké dobrodružství 3D: safari na Okavangu budou moci diváci s polu s dokumentaristy a ochránci přírody cestovat po spletitých lagunách, kanálech a ostrovech delty řeky Okavango, jež se řadí mezi nejkrásnější a nejzachovalejší přírodní rezervace na Zemi.

Delta, kterou vytvořily zátopové vody Okavanga, je tak velká, že je možné ji vidět ze vzduchu (jak je vidět i ve filmu) jako obrovskou ruku poskytující záchranu celému zpustošenému regionu.

Delta se rozprostírá na ploše dvacet tisíc kilometrů čtverečních a teprve před pár desítkami let objevili lidé její divokost a krásu.

Jihoafrická zooložka Liesl Eichenbergerová společně s autorem světově proslulých přírodopisnýchsnímků Timem Liversedgem nabízí divákům napínavé dobrodružství.

Cesta začíná v severním pásu delty Okavanga, kde řeka protéká oblastí papyrů širokou šestnáct kilometrů a diváci mají příležitost proplout deltou doslova tváří v tvář hrochům, krokodýlům, slonům, lvům a množství různých druhů antilop.

Originální zpracování zprostředkuje divákům cestu džunglí v otevřeném autě s pohonem na všechna čtyři kola, motorové lodi, létajícím člunu a dokonce v tradičních kánoích Mokoro vydlabaných z kmene stromu.

„Chtěl jsem, aby naše fotoreportáž safari bylo co nejrealističtější a diváci měli pocit, že sedí na zadním sedadle džípu,“ řekl tvůrce filmu Ben Stassen. 

Kromě neopakovatelného vizuálního zážitku přináší Africké dobrodružství 3D také důležité poselství, které upozorňuje na nutnost záchrany unikátních ekosystémů pro příští generace.

Safari na Okavagangu

USA (2007), 40 minut

Produkce, scénář a režie: Ben Stassen

Vedoucí výroby: Tim Liversedge

Kamera: Sean MacLeod Phillips

Hrají: zvířata a Tim Liversedge, Liesl Eichenbergerová, June Liversedge

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám