Hlavní obsah

Festival AniFest vyhrál film Idioti a andělé

– Teplice
Právo, Zbyněk Vlasák

Hlavní cenu na osmém ročníku AniFestu, největším českém festivalu animovaných filmů, získal snímek Billa Plymptona Idioti a andělé – černá komedie, která přiznává inspiraci filmem noir, westerny Sergia Leoneho nebo dílem Charlese Bukowského.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Na AniFestu bylo promítnuto 665 filmů.

Článek

Američan Plympton tak přidal další do své sbírky ocenění, kam patří i nominace na Oscara. Stejný film obdržel cenu poroty pro celovečerní snímek a také cenu diváků v Teplicích, kam se po úvodu v Třeboni festival na závěrečné čtyři dny přesunul.

Česká filmová škola letos posbírala jen zvláštní a čestná uznání porot. Ocenění si odvezli Michal Žabka, Aneta Kýrová, Magdalena Bartáková a Maria Procházková.

V kategorii nejlepší český animovaný film vyhrál snímek Kristiny Dufkové Usnula jsem, lehce hororový příběh s dětskou hrdinkou. Na Anifestu bylo tento rok promítnuto celkem 665 filmů (loni to bylo 287) ze třiceti čtyř zemí a akreditovalo se 3744 diváků.

Reklama

Související články

Teplická část festivalu Anifest odstartovala

Ve čtvrtek začala v Teplicích druhá část mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifest. Na deseti místech v lázeňském městě se návštěvníci mohou těšit na...

Výběr článků

Načítám