Hlavní obsah

Simple Muffin chtějí být českými Rage Against the Machine

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský soubor Simple Muffin pokračuje v linii tvrdších kytar podložených funky rytmikou, kterou do masových médií přinesly před dvaceti lety legendy typu Rage Against the Machine a Red Hot Chili Peppers. V současné době je jednou z nejzajímavějších nadějí českého undergroundu.

Článek

Kapela vznikla kolem roku 2000 jako pokračovatel pubertálního projektu zpěváka a bubeníka. Dnes tvoří Simple Muffin zpěvák a rapper Martin Kössl, kytarista Honza Vítkovský, bubeník Adam Smetana a basista Vít Zima.

Na svých internetových stránkách otevřeně přiznávají, že jejich vzory jsou zmínění RHCP a RATM. Skupina již zvítězila např. ve vyhledávací soutěži Future Line a neustále koncertuje. Aktuálně se objeví v Brandýse nad Labem 23. května na festivalu Hopsa Hojsa, v Příbrami (Junior klub) 19. června a v Praze 20. června v Paláci Akropolis.

Vztekle frázovaný zpěv a vynikající svižná basa dělá ze Simple Muffin zábavnou koncertní podívanou. I přesto, že se nesnaží o nic originálního, stojí za to funky "muffiny" okusit. Poslechněte si celé písničky zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám