Hlavní obsah

Teplická část festivalu Anifest odstartovala

Právo, Karel Otcovský

Ve čtvrtek začala v Teplicích druhá část mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifest. Na deseti místech v lázeňském městě se návštěvníci mohou těšit na 84 soutěžních snímků z kategorie studentských filmů a 76 soutěžních děl vytvořených na zakázku, například reklamy a různé znělky. S animovanými pásmy budou o ceny bojovat i školy.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Anifest v Teplicích

Článek

Předchozích sedm ročníku Anifestu se konalo výhradně v Třeboni. Na jihu Čech začal před týdnem také letošní ročník, jeho druhá část má až do neděle pokračování v Teplicích. Program se z velké části stejný. Rozdíl je ale v dramaturgii. „Zatímco třeboňská část byla určena především samotným filmařům a odborníkům, v Teplicích jsme se zaměřili na širší veřejnost, především pak na mládež,“ uvedla mluvčí festivalu Magdalena Šebestová.

Právě dětem je určena takzvaná škola animace, ve které se pod dohledem odborníků na animaci děti učí základy animované tvorby. Mohou si vyzkoušet, jak se dají rozpohybovat kreslené postavy. Zájem byl ve čtvrtek velký.

Vstupné činí na jeden den 100, na všechny čtyři dny 300 korun. Studenti a senioři zaplatí 70 respektive 200 korun. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám