Hlavní obsah

Potvrzeno: brilantní popaři Roxette se vracejí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nedávno v Praze vystupoval sólo kytarista Per Gessle, byla to jen šedivá vzpomínka na osmdesátá a devadesátá léta, kdy švédská dvojice Roxette plnila stadióny a prodávala ne milióny, ale desítky miliónů CD. Dlouhodobě nemocná zpěvačka Marie Fredrikssonová se teď po sedmi letech cítí opět dobře a Roxette definitivně obnovují činnost, uvedla německá televize ZDF.

Článek

Roxette byli nejslavnější zhruba před dvaceti lety. Svůj prostě melodický popík produkovali s takovou elegancí a samozřejmostí, že si vysloužili přirovnání ke skupině ABBA, největší stálici středního proudu všech dob. Jejich slavné romantické ploužáčky Listen to Your Heart, It Must Have Been Love nebo Fading Like a Flower hrají rádia dodnes, stejně jako rockovější Joyride.

Per Gessle uvedl, že se Roxette před Vánocemi 2009 vrátí v rámci turné Night of the Proms a zahrají v Belgii, Nizozemí a Německu: "Bude to poprvé od roku 2001, co budeme stát společně na koncertním pódiu".

Zpěvačka Marie Fredrikssonová onemocněla v roce 2002 rakovinou a slavná éra Roxette tím zdánlivě skončila. Podstoupila operaci a dlouhodobé terapie a zdá se, že se skutečně znovu narodila. V každém případě se cítí být dostatečně zdravá pro turné.

"Dlouho jsme nic neudělali a teď je správný čas se zase přihlásit o slovo," míní Gessle. "Je to pro mě velká čest znovu stát na pódiu s Marií a zpívat písničky, které svět miluje. Je to fantastický pocit," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám