Hlavní obsah

Brazilské tam-tamy z Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Na maličké české world-music scéně je Tam-Tam Orchestra těžko přehlédnutelným subjektem. Kapelník Miloš Vacík skupinu založil v roce 1999 a věnuje se afro-brazilským rytmům. Dalším podobným orchestrem, složeným čistě z bubeníků, je Tam-Tam Batucada a z jejich spojení vzešlo CD Sambista.

Článek

Tam-Tam Orchestra má v současnosti šest muzikantů. Vacík hraje na speciálně sestavenou bicí soupravu a nejrůznější perkuse. Doplňuje ho zpěvačka a tanečnice Tereza Vacíková, která ovládá také strunný nástroj Cavaquinho.

Rytmické fantazie perkusistů dokresluje nezbytná basa a také dechy, výjimečně kytara. Jejich nahrávky jsou přehlídkou chytlavých rytmů Samba Batucada, Reggae Samba, Rumba Samba, Afro-Samba, Hip-Hop Samba nebo Funky Samba.

V českém prostředí vyšlapal cestičku těmto africkým, brazilským a karibským stylům před lety Šum svistu a Tam-tam orchestra je jeho solidním pokračovatelem. Minimálně nabízí dobrou a rafinovanou taneční party a celkem ucházející český zpěv s jednoduchými texty. Zábava je na 100 % zaručena. Po dvou, třech sklenkách mojita začnou tančit i ti největší suchaři.

Tam-tam Orchestra a Batucada: Sambista Panther 2009 

Reklama

Výběr článků

Načítám