Hlavní obsah

Bratři Bubeníčkovi oživí svým baletem Pražské jaro

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

Na scéně Národního divadla vystoupí 15. a 16. května hvězdná dvojčata, Jiří a Otto Bubeníčkovi. Svým slavnostním programem Bubeníček and Friends doplní festivalová vystoupení umělců na Pražském Jaru.

Článek

Bratři Bubeníčkovi fascinují publikum synchronizovaným pohybem a technickou dokonalostí, působí, jako by se pohybovala jediná zdvojená bytost.

Na pražském galapředstavení je publikum uvidí ve spolupráci s dalšími skvělými tanečníky ze souborů Hamburg Ballett, Zürich Ballett, Dresden Semperoper Ballett či Bayerisches Staatsballett München.

Návštěvníci Národního divadla je mohli obdivovat v roce 2000 spolu se souborem Hamburg Ballett v Neumeierově choreografii Sen noci svatojanské a před pěti lety na Baletu Gala aneb setkání v Praze v choreografiích Prisoners of Feelings (Vězňové citů) Jiřího Bubeníčka a Les Indomptés (Nezkrocení) od Clauda Brumachona.

Oba bratři účinkovali ve filmovém dokumentu Petera Schlögla Die Ballett-zwillinge, bylo je možné vidět též v dokumentu Dony Feuer The Working of Utopia a v baletních filmech Illusionen - wie Schwanensee, Tod in Venedig (Smrt v Benátkách) a Neklidné vidiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám