Hlavní obsah

Gramofony berlínského funky šílence Mitche Alive se roztočí v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Mitch Alive je přezdívka německého DJe, jehož srdce tepe v rytmu funky a soulu. Kdo někdy jen zaslechl gramofonové desky ze 70. let, nebude mít problém pochopit jeho životní lásku k těmto dnes již historickým klenotům a ocení i hravost, s jakou nahrávky předělává a doplňuje o nové zvuky a pazvuky. V Praze vystoupí 7. května společně s českým hip-hoperem Aleshem One.

Článek

Mitch Alive stojí mimo jiné za hudební skupinou Funkstation, jejíž název je v němčině vtipný, ale když ho přeložíte do češtiny, tak už se tak moc nezasmějete (znamená to radiostanice). Kombinuje své DJské nápady založené na starém funku s přínosem živého hraní saxofonu Mr.Pietsche a basy Andrease Höppnera.

Druhý aktér, Alesh One, je český hip-hoper žijící převážně v Německu. Právě tam objevil funk, soul a hip-hop. V Berlíně vystupuje třeba v klubech CCCP Club, White Trash a Bohannon. Vedle hudby se ale věnuje také videu a animacím. Natočil např. hudební klipy pro kapely Goethes Erben, Reimheitsgebot, Die Unendlichen Gedichte (NOSLIW) a další. Natočil také hudební klip slovenské zpěvačky Tiny.

Koncert se koná na pražském výstavišti PVA (Letňany) díky akci Havana Club Tour de Bar, což je barmanská exhibice. Vstupenky získáte zdarma po registraci na www.tourdebar.cz. Na místě budou  za 300 Kč. Další podobné akce se konají 16. 5. v Pardubicích (ČEZ arena - malá hala) a 3. 6. 2009 ve Zlíně (hala Novesta).

Reklama

Výběr článků

Načítám