Hlavní obsah

Urbanová v Národním divadle

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sopranistka Eva Urbanová vystoupí dvakrát v pražském Národním divadle. V neděli 26. dubna uvede recitál, v němž vzdá hold tvorbě Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů.

Článek

V první části večera zaznějí Dvořákovy písňové cykly V národním tónu a Cigánské melodie a tři ze šesti mistrovských vět pro klavírní trio Dumky v podání houslistky Jany Vlachové, violoncellisty Mikaela Ericssona a klavíristy Davida Švece.

Ve druhé části koncertu přednese výběr z Nových slovenských písní Bohuslava Martinů, dále zazní Variace na slovenskou lidovou píseň pro violoncello a klavír v provedení Mikaela Ericssona a Davida Švece. Koncert je první z akcí, kterými se Národní divadlo podílí na mezinárodním projektu Martinů Revisited spjatým se 50. výročím úmrtí skladatele.

Urbanová dále ztvární titulní postavu ve slavnostním představení Smetanovy Libuše v pátek 8. května. Pod taktovkou Olivera Dohnányiho dále vystoupí Martin Bárta, Luděk Vele, Miloslav Podskalský, Valentin Prolat aj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám