Hlavní obsah

Aukce pro postižené

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli na pražském Žofíně čeká sběratele moderního umění tradiční Aukční den, který společně pořádá aukční síň Vltavín a Galerie Kodl. Mimo jiné nabídne Váchalovu Figurální kompozici za 950 tisíc, krajinu U Berounky Václava Špály, za 1 milión, Přívoz v Tróji Rudolfa Kremličky za 1,1 miliónu, Bažiny Josefa Istlera za 1,8 miliónu, a abstrakní kompozici Václava Boštík za 1,9 miliónu korun.

Článek

Součástí aukce je i dražba obrazů z majetku společnosti ČEZ, jejíž výtěžek využije Konto BARIERY na podporu projektu Nový start, určený pro mladé lidi, kteří se v posledním roce kvůli autonehodám stali natrvalo invalidy.

„Už jsme ze sbírky ČEZu uspořádali dvě aukce a shromáždili přes sedm miliónů korun, které jsou určeny těm, kterým se během pár vteřin zcela změnil život. Doufáme, že i tato aukce bude velmi úspěšná“, řekla pro Právo Božena Jirků, výkonná ředitelka Nadace Charty 77.

Reklama

Výběr článků

Načítám