Hlavní obsah

Ruské filmy se představí na festivalu v Praze

Právo, míš

Již druhá přehlídka současných ruských filmů proběhne od 5. do 7. května v pražském kině Světozor. Nabídne dva filmy Karena Šachnazarova – Zmizelá říše a Jezdec jménem smrt – mnoho dalších snímků.

Článek

Nechybí snímky Michaila Kalatozišviliho Divoký lán Alexandra Proškina, Žij a pamatuj, Nejlepší období roku režisérky Svetlany Proskuriny a nejnovější film Kirilla Serebrennikova Den svatého Jiří.

Součástí programu budou besedy ruských herců a režisérů s diváky, které budou následovat po promítání jednotlivých filmových snímků. Představí se herci Anastasija Makejeva (Jezdec jménem smrt), Janina Kalganova (Zmizelá říše), Viktor Suchorukov (Nejlepší období roku) a režiséři Karen Šachnazarov a Michail Kalatozišvili.

Na tradici ruských filmových přehlídek v zahraničí, která byla přerušena v devadesátých letech, navázal v současné době Sovexportfilm, který je organizuje ve více než 30 hlavních městech světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Oscarový film Předčítač přichází do kin

Do kin přichází oscarový snímek Předčítač. Působivé drama se odehrává v poválečném Německu. Natočil ho britský režisér Stephen Daldry podle předlohy německého...

Výběr článků

Načítám