Hlavní obsah

Schwarzenegger: A přece se vrátím v Terminátorovi 4

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornský guvernér a občas ještě stále filmový herec Arnold Schwarzenegger sice ve čtvrtém díle Terminátora nehraje, ale diváci se idolu osmdesátých let přece jen dočkají. Alespoň digitálně.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger

Článek

Specialisté na filmové triky z firmy Industrial Light & Magic připravili technologii, kterou přenesli do nového filmu Terminátorův obličej z roku 1984. Ten se přidá k jinému tělu.    

"Jasně jsem dal najevo, že nemám čas ten film natáčet," uvedl Arnold Schwarzenegger v úterý. "Řekl jsem, že bych tam chtěl být, kdyby měli tu technologii a oni na tom pracují."

Z filmu Terminator 4 Salvation

FOTO: Warner Bros.

"Arnie" podle dřívějších zpráv zahraničních filmových serverů natáčel záběry, díky kterým by mohl být jeho obličej digitálně "nalepen" na jiného terminátora. Hlas ale zůstává původní. Koncem roku 2008 režisér McG uvedl, že se snaží zkombinovat skutečného člověka a člověka vytvořeného v počítači, ale tehdy prý nebyl spokojen s výsledkem.

Terminátor 4 má přinést jiný vizuální styl, odehrává se po nukleární katastrofě na zničené planetě. Do kin vstoupí v USA 21. května.

V roli Johna Connora se představí herec Christian Bale a druhou nejznámější postavu Kyla Reese, který se objevil už v prvním díle, hraje Anton Yelchin. V dalších rolích se objeví Sam Worthington, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard či Chris Browning.

První Terminátor vznikl již v roce 1984 s minimálním rozpočtem. Z vysmívaného Arnolda Schwarzeneggera tehdy udělal megahvězdu. Temná sci-fi se stala klasikou žánru a další pokračování natočená s obřími rozpočty vydělala závratné sumy. Protahování série už ale nepřineslo nic nového.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám