Hlavní obsah

V Itálii vystavili nahého Berlusconiho, který se tulí ke své oblíbenkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský umělec vystavil v galerii ve městě Savona obraz nahého premiéra Silvia Berlusconiho spolu s ministryní Marou Carfagnaovou, o které jednou řekl, že by se s ní rád oženil. Berlusconi se k obrazu zatím nevyjádřil, uvedl anglický server The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Silvio Berlusconi na provokativním obraze

Článek

Autor obrazu Filippo Panseca místním novinám řekl, že tím chtěl "vzdát premiérovi čest". Berlusconi má na obrazu obří křídla, která objímají Carfagnaovou. Dvojice je zachycena v pozici, kdy se Berlusconi jakoby chystá cosi zašeptat své chráněnce do ucha.

Panseca uvedl, že okopíroval Berlusconiho podobu z obrázku na internetu. Tělo Carfagnaové si "vypůjčil" z obrazu umělce z 19. století. Kdyby si prý Berlusconi obraz koupil, daroval by tím peníze  obětem zemětřesení v Abruzzu.

Italský premiér před dvěma lety před milióny diváků tehdejší televizní hvězdičce Carfagnaové řekl, že by si ji okamžitě vzal, kdyby už nebyl ženatý. Poznámka rozzuřila jeho ženu Veronicu Lariovou tak, že požádala svého manžela o veřejnou omluvu, které nakonec dosáhla. Minulý rok Berlusconi udělal z Carfagnaové ministryni rovných příležitostí ve své nové vládě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám