Hlavní obsah

Cenu TýTý dostala Jirásková, Voříšek i Bartošová

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Tomáš Reiner

V sobotu večer se po osmnácté vyhlašovaly nejpopulárnější osobnosti televizní obrazovky. Večerem v pražském Hudebním divadle Karlín provázeli Dalibor Gondík a Lucie Borhyová. Za hudebního doprovodu orchestru Martina Kumžáka byli za vítěze vyhlašovaní favorité i zdánliví outsideři. Do dvorany slávy vstoupila herečka Jiřina Jirásková, absolutním vítězem se stal moderátor zpráv Karel Voříšek, zpěvačkou roku byla zvolena Iveta Bartošová.

Článek

Karel Gott, jenž se stal znovu zpěvákem roku žertoval, že ocenění čekal a vyjádřil přání, aby ještě chvíli vyhrával. „Narozdíl od Karla jsem to fakt nečekala,“ reagovala překvapená Bartošová a poděkovala za podporu rodině.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Karel Gott s další cenou

:. Karel Gott s další cenou

FOTO: Eva Kořínková, ČTK

Osobností televizního zpravodajství se stal Karel Voříšek, který si pro cenu na pódium přišel přímo z taxíku, protože ještě před pár minutami uváděl večerní zprávy. To ještě netušil, že se zároveň stal absolutním vítězem 18. ročníku ankety.

Osobností televizní publicistiky zvolili diváci moderátora diskusního pořadu Václava Moravce. „Mohu si půjčit vašeho malého karatistu?“, reagoval Moravec na předchozí vystoupení. „Zítra mám v pořadu Jiřího Paroubka a Miroslava Kalouska a pak budu mít Mirka Topolánka a další politiky," dodal.

Hrušínský, Maciuchová a ordinace

Nejpopulárnější herec Rudolf Hrušínský si pro cenu přijít nemohl, hrál v Mimoni. Cenu za něj převzala Hana Maciuchová, která se záhy na pódium vracela, protože obhájila titul nejoblíbenější herečky. 

Foto: Eva Kořínková , ČTK

Hana Maciuchová s cenou

:. Hana Maciuchová s cenou

FOTO: Eva Kořínková , ČTK

Národ milovníků seriálů nejvíce ocenil sérii Ordinaci v růžové zahradě II. Objevem roku pro něj byla herečka Dana Batulková, pořadem Hádej, kdo jsem a osobností televizní zábavy Martin Dejdar. Do síně slávy vstoupila herečka Jiřina Jirásková.

„Měla jsem nejlepší vůli říct něco vtipného. Vaše reakce mi ten humor vzala,“ řekla vděčná Jirásková. Následně si vypůjčila slova Vlastimila Brodského: „Dvorana slávy? A já jsem myslel, že mě ještě nechají něco dělat.“ 

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Jiřině Jiráskové předal cenu režisér Jiří Hubač

:. Jiřině Jiráskové předal cenu scénárista Jiří Hubač

FOTO: Eva Kořínková, ČTK

Vítězové 18. ročníku TýTý
Síň slávyJiřina Jirásková
Absolutní vítězKarel Voříšek
Objev rokuDana Batulková
HerečkaHana Maciuchová
HerecRudolf Hrušínský
ZpěvákKarel Gott
ZpěvačkaIveta Bartošová
Televizní publicistaVáclav Moravec
Televizní zpravodajstvíKarel Voříšek
PořadHádej, kdo jsem
ZábavaMartin Dejdar
SeriálOrdinace v růžové zahradě II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám