Hlavní obsah

Pravá blondýnka okusí černý humor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Reese Witherspoonová bude mít možnost okusit roli, která nebude ani x-tým pokračováním Pravé blondýnky, ani romantickou limonádou. Jedná se o adaptaci románu Jen Sacksové Nice, který oplývá černým humorem.

Článek

Jak uvedl server Variety, společnost Fox Searchlight získala práva na příběh Jen Sacksové a s Witherspoonovou se počítá pro hlavní roli. Scenárista Ben Queen už zpracovává literární látku do nové podoby.

Hlavní postavou je Grace, mladá americká novinářka, která má ovšem daleko do rozháraných postav ze seriálu Sex ve městě. Grace jednoho zabije svého milence, zabíjení se jí totiž zdá snažší než rozchod. Nemá přece "to srdce někomu ublížit". Pak se seznámí s profesionálním zabijákem Samem a utvoří bizarní pár.

Film se přípravuje už deset let

Kniha vyšla v roce 1998 a byla i nominována na cenu Edgar za nejlepší debut. Studio Warner Bros. pak chtělo hned natočit filmovou adaptaci s Helen Huntovou v hlavní roli a udělat z knihy čistou legraci. Nedařilo se to a projekt nakonec usnul. Po deseti letech se látky ujmul Fox Searchlight a chce natočit drsnější film přesně podle knihy. Huntová ale mezitím zestárla.

Nyní je favoritkou Reese Witherspoonová, která začínala ve 14 letech v romantickém filmu The Man in the Moon. Brzy zapadla do divácky oblíbené škatulky potrhlé blondýnky, která to myslí dobře, ale je tak trochu mimo. Vynikla např. ve středoškolské komedii Kdo s koho a největší slávu ji přinesly filmy Pravá blondýnka a Pravá blondýnka 2.

V posledních letech zazářila rolí ve snímku Walk the Line o zpěvákovi Johny Cashovi, které se chtěla za každou cenu vyhnout, protože se bála, že bude muset zpívat. Sklidila však velký úspěch.

Reklama

Výběr článků

Načítám