Hlavní obsah

Nahrávky ze Semaforu budou vydány po 30 letech v archívu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydavatelství Supraphon připravuje balíček šesti CD s hrami legendárního divadla Semafor. Obohatí ho i nečekaný nález z archívu. V sedmdesátých letech totiž vznikly nahrávky dvou her, o kterých nevěděl ani Jiří Suchý.

Článek

"Šestidiskový komplet s jasným názvem Semafor - hry bude obsahovat hned tři oblíbená divadelní představení. Jedno je nejslavnější – Jonáš a tingl-tangl, druhé - Člověk z půdy založilo slávu divadla Semafor. A do třetice dvě nikdy nevydané nahrávky z představení, které byly objeveny po dlouhých třiceti letech v archivu Supraphonu," uvedl Vladan Drvota ze Supraphonu.

"V roce 1978, kdy byla Jiřímu Suchému z politických důvodů omezována činnost, byl Supraphonem pořízen záznam ze dvou významných představení: zcela nově pojaté známé hry  Člověk z půdy, uváděné pod datem vzniku 1977 (mimo jiné zde s Hanou Talpovou a Jitkou Molavcovou) a nesmírně populární, jonášovsky laděné hry Sladký život blázna Vincka," dodal.

Ve druhé hře je možné slyšet i malou zpěvačku Annu K, která se tehdy ještě jmenovala Luciana Krecarová nebo začínající Báru Štěpánovou a Dádu Patrasovou.

Jiří Suchý byl prý z objevu překvapen. „Kdo by to byl řek. Myslel jsem, že tyhle dvě hry nikdo nikdy nenahrál. Teď už si to nemyslím a jsem rád,“ uvedl.

Box se šesti CD vyjde 24. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám