Hlavní obsah

Na Primě budou v novém pořadu Souboj v těžké váze hubnout dvojice

Televize Prima se pokusí volně navázat na licenční pořad Jste to, co jíte a uvede původní český formát Souboj v těžké váze. Zatímco první jmenovaný se soustředil na prostý kilogramový úbytek hmotnosti, v novém pořadu budou muset soutěžící dvojice co nejlépe zvládnout tři individuální kritéria, která nastavili a budou posuzovat odborníci na výživu Kateřina Cajthamlová a Petr Havlíček. Pořad poběží od 27. dubna každé v pondělí od 20:00.

Článek

Souboj v těžké váze se od Jste to, co jíte liší ve čtyřech bodech. Především není zaměřený na jednotlivce, ale na soutěžící týmy. Na rozdíl od původního lifestylového pořadu, který zdůrazňoval především aspekt jídla, se v novém tvůrci soustředili nejen na jídlo, ale i na psychický stav a pohybové aktivity. Další změnou je hodnocení takzvaného zdravého úbytku kilogramu tuku, což znamená, že soutěžící zlepší své laboratorní hodnoty a neztratí svaly. Tentokrát půjde o rozsáhlou změnu směrem ke zdravému životnímu stylu.

Základními hubnoucí kritéria jsou: úbytek tuku v těle, zlepšení fyzické kondice a změna zdravotního stavu, kterou bude posuzovat laboratoř. Všechna jsou měřitelná přístroji, tudíž prý nebude možné nařknout někoho z neobjektivity. Po osm večerů tak budou diváci moci sledovat příběhy dvojic, které se rozhodly něco udělat se svou váhou. Vítězný pár získá dovolenou k moři za 100 000 Kč.

"Pevně doufám, že divákům konečně dojde, že hubnutí není o dietě, natož o té drastické," řekla Cajthamlová. Známá "hubnoucí" doktorka a odborník na výživu Petr Havlíček by od pořadu chtěli, aby se problematika hubnutí dostala z polohy diet a hubnutí na kila a drastických změn bez pohybu do polohy hubnutí na centimetry a nastartování lepšího životního stylu. "Z našeho hlediska je tenhleten formát víc o tom, co je to zdravý životní styl," dodala Cajthamlová.

"Pořad Jste to, co jíte byl výborný z hlediska 'úvodu' do problematiky hubnutí," dodala internistka a psychoterapeutka Cajthamlová. Obezita se stává v rozvinutém světě pandemií a je alarmující, kolik lidí se s ní potýká podomácku. "S ohledem na to bylo potřeba národem nějak otřást, a na to bylo Jste to, co jíte, dobrá metoda," doplnila.

Systém příkazů a zákazů však v medicíně dlouhodobě nefunguje. "Proto je tenhle pořad víc o tom, jak je člověk sám motivován a jakým způsobem spolupracuje na svém zdraví," uzavřela Cajthamlová, která si od Souboje také slibuje, že se konečně zbaví image "direktivní" paní doktorky, která vyhazuje lidem jídlo z lednice.

Reklama

Výběr článků

Načítám